Nazad

Rasplet problema RK Crvena zvezda (ni) na vidiku

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Petak 14.09.2012 - 09:42

Domaće prvenstvo počinje u subotu, a još nije poznato da li će crveno-beli nastupati u tom takmičenju. Danas sastanak u Ministarstvu sporta. Problemi sa papirologijom

Nenad Peruničić i Igor Butulija

SAGA u rukometnom klubu Crvena zvezda i dalje traje.

Domaće prvenstvo počinje u subotu, a još nije poznato da li će crveno-beli nastupati u tom takmičenju.

Iako im je u četvrtak istekao još jedan rok za prikupljanje dokumentacije, nova šansa će biti danas, na sastanku u Ministarstvu omladine i sporta.

- Trebalo je da održimo novi sastanak sa čelnim ljudima Crvene zvezde, ali je on odložen - poručio je juče direktor Superlige Vladislav Jovanović. - Rečeno nam je da će se sutra u Ministarstvu sastati sa Predragom Peruničićem, državnim sekretarom za sport, u potrazi za rešenjem problema. Ono što mogu da kažem jeste da Zvezda i dalje nije dostavila dokumentaciju i zato još ne može da dobije dozvolu za takmičenje.

Crveno-beli poslednje tri godine postoje kao MRK, ali kao takvi ne postoje u sistemu RSS niti u RS Beograda. Na UO RSS održanom 28. avgusta doneta je odluka da Zvezda mora da se registruje u RSB kao MRK, da usklade ugovore igrača sa tim, ali i da potpišu obrazac po kome prihvataju sve obaveze prethodnika po svim osnovama i potvrđuju da trenutno nemaju neizmirenih dugovanja prema savezu ili igračima.

Klub neće moći da dobije dozvolu za nastup u Merkur osiguranje Superligi Srbije. U tom slučaju, predstoji godina pauze i start iz nižeg ranga, kako stoji u Pravilniku o takmičenju RSS.

Svi mečevi prvog kola novog šampionata biće odigrani sutra, dok duel Jugovića i Zvezde nije zakazan.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: