Nazad

Raspušteni juniori KK Juga

Izvor: OK RADIO - Sport - Subota 03.11.2012 - 10:52

Juniori KK Jug raspušteni su i neće se takmičiti u odgovarajućim ligama mlađih selekcija RKSIS. Razlog je nedostatak novca za troškove takmičenja.

Juniori KK Jug-a
Takva odluka rukovodstva kluba izazvala je oštre kritike javnosti, pre svega, trener trenera Srđana Nikolića Bubnja. 
 
- Neshvatljivo mi je da ne igra selekcija koja je za godinu ipo dana zajedničkog treniranja i takmičenja postala najbolja u prvoj fazi takmičenja mlađih kategorija, ekipa koja je osvojila 3. mesto u Kvalitetnoj ligi i drugo u Letnjoj srpskoj seniorskoj ligi. 
 
Ta ekipa, juniora Juga, proglašena je od strane Sportskog saveza za sportsko iznenađemje godine, a sad je raspuštena uz trivijalno obrazloženje sportskog direktora Gorana Smiljkovića, kako kaže u zvaničnom saopštenju, “da para nema” – kaže Nikolić.
  
On ističe da KK Jug po Pravilniku KSS u obavezi je da ima dve mlađe selekcije koje će se takmičiti u odgovarajućim ligama. Za sada, postoji samo jedna – selekcija kadeta.
 
- Zbog nedostatka druge selekcije, KK Jug će morati da plati novčanu kaznu KSS, koja je otprilike u istom iznosu kao i troškovi takmičenja – navodi Nikolić.
 
Ako se sagleda celokupno stanje u KK Jug, kada prvi tim ima nedovoljan broj igrač za takmičenje, te da prve sastave timova u Prvoj srpskoj ligi “Istok” sačinjavaju 80 odsto juniora, vidi se koliko je kriza u vranjskom klubu kojoj se kraj ne vidi. 
 
Mada je  jasno mnogima da je kraj u gašenju kluba i verovatno osnivanja drugog, recimo KK Jug 1973. Pa, Jovo nanovo, od “beton” lige.
 
Za to se osuđuje Goran Smiljković, sportski direktor KK Jug, jer uprava ne postoji i on jedini rukovodi klubom. 
 
Ali, pored njegove nesumnjive odgovornosti, prenebegava se ko je glavni krivac za raspuštanje juniorske ekipe i uopšte stanja u vranjskom sportu, koje nikad gore nije bilo. 
 
Prenebegava se čćinjenica da para nema, a da o parama odlučuje  nalogodavac budžeta, gradonačelnik Zoran Antić. 
 
To što od ove jeseni neće se takmičiti jedna od najtalentovanijih generacija košarkaša to nikog ne brine. 
 
Ni gradonačelnika, ni onu silnu bratiju iz Sporstkog saveza, zaleglu na budžet Grada, koja razvija strategiju vranjskog i srpskog sporta do 2017. godine.
 
Onolika “sportska” delegacija iz Beograda, onolika lister odela i odela tipa “maratonaci trče poslednji krug”, a nema para za decu da se takmiče?!?! 
 

To je surova realnost nakareadne sportske politike koja se godinama vodi u Vranju. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: