Nazad

RUKOMET: Čair "goreo", Partizan izgubio

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 08.10.2012 - 00:11

Flensburg prelomio meč na početku drugog poluvremena i pobedio Partizan u Nišu. Crno-beli se borili koliko su mogli protiv moćnog protivnika. Bodovi u Ligi šampiona i dalje se čekaju.

ilustracija

Partizan nije uspeo da stigne do prvih bodova u Ligi šampiona. Srpski šampion poražen je u drugom kolu Grupe A od Flensburga - 31:37 (15:17).

Imali su crno-beli podršku kao nikad do sada u Čairu. Niška hala bila je ispunjena do poslednjeg mesta, ali su na početku utakmice viđene i ružne scene na tribina.

Velika međusobna tuča navijača Partizana doprinela je da se među crno-bele uvuče nervoza već na početku.
 

tuca navijaca


Međutim, očigledno da su i gosti iz Nemačke bili uplašeni onim što se dešavalo na tribinama. Partizan je to iskoristio, poveo na početku utakmice i u nekoliko navrata imao prednost od jednog gola, sve do rezultata 4:3.

Izabranici Ljubomira Vraneša dodali su gas, napravili seriju 5:0 i praktično rešili duel u Nišu. Iako je do kraja ostalo još mnogo, Partizan više nije uspevao da preokrene rezultat. Prilazili su igrači srpskog šampiona na "minus jedan", ali kao po pravilu Nemci bi uspevali da se odlepe.

Nerešiva enigma za odbranu "parnog valjka" bilo je sjajno dansko levo krilo Anders Jensen Egert, koji je već u prvom poluvremenu postigao devet golova, a do kraja je upisao još četiri pogotka.

Danac je bio najefikasniji igrač meča. Kod crno-belih istakao se Bojan Radivojević sa osam golova, Nemanja Ilić je postigao pet, a Nenad Maksić četiri.

Pored Egerta, vrlo dobre partije u ekipi Flensburga pružila su još dva Danca Mogensen i Knudsen, njih dvojica postigla su po pet golova.

Crno-beli već za šest dana u istoj dvorani dočekuju Ademar Leon.

Trener Partizana Aleksandar Brković kaže da je teško igrati protv vrhunskih ekipa kakav je Flensburg.

"Stvarno smo želeli da pobedimo, videli ste i sami da smo dali maksimum, ali teško je dobiti vrhunske ekipe. Potrebno je još mnogo raditi da bismo mogli da budemo na istoj ravni sa njima. Žao mi je što smo izgubili, više ćemo raditi i truditi se i nadam se pobedi sledećeg vikenda", rekao je on.

Igrači i članovi stručnog štaba Flensburga bili su oduševljeni atmosferom.

"Vrlo teška nedelja je iza nas, ovo nam je treća utakmica na gostovanju. Znali smo da će nam biti teško, pogotovo u ovoj hali, sa ovakvim navijačima. Drago mi je što sam video Partizan u ovoj atmosferi. Reč je o mladim igračima i treneru pred kojima je budućnost i nadam se da će napredovati", rekao je Ljubomir Vranješ.

PARTIZAN: Vasić, Radovanović (7 odbrana, 1 sedmerac), V. Ilić, Mešter 1, Radanović, Pavlović 3, Maksić 4, Žujović 2, Kajganić 1, Radivojević 8(4), N. Ilić 4, Kostadinović, Ivošević 2, Mitrović 3, Popović, Marsenić 3.

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 8 minuta

FLENSBURG: Anderson (17 odbrana, 1 sedmerac), Rasmusen, Karlson, Mačula, Atlason 1, Egert 13(6), Glandorf 3, Mogensen 5, Svan Hansen 4, Vajnhold, Dibert, Hajnl 3, Voigt, Kaufman 3, Knudsen 5.

Sedmerci: 6/7
Isključenja: 6 minuta

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: