Nazad

ŠANGAJ: Novak u četvrtfinalu

Izvor: Mondo - Sport - Četvrtak 11.10.2012 - 13:31

Đoković, drugi nosilac na turniru u Kini, u dva seta, u meču osmine finala, nadigrao Španca Felisijana Lopeza.

Novak Đoković

Novak Đoković je u četvrtfinalu Šangaj Roleks Mastersa. Najbolji srpski teniser opravdao je ulogu favorita protiv Španca Felisijana Lopeza i očekivano se plasirao u završnicu turnira – 6:3, 6:3.

Odlično je Novaka služio servis i u ovom meču, kako je sam izjavio pre nekoliko dana, udarac sa osnovne linije je njegovo najjače oružje a protiv Španca je funkcionisalo perfektno.

Sjajno se kretao Đoković, bez problema riternirao, pogađao linije, terao rivala na greške a sam ih je napravio svega trinaest. O kvalitetu Novakove partije govori i podatak da je imao 18 vinera i 12 asova.

Prvi set je doneo izjednačenu borbu, Lopez je pred napadima našeg tenisera popustio tek u osmom gemu. Novak je imao tri brejk lopte i realizovao prvu nakon greške Španca koji je ritern poslao u mrežu. U narednom gemu Srbin je servirao za osvajanje uvodnog seta, savršeno je to odradio, bez izgubljenog poena.

U drugom setu je bilo evidentno da 29. teniser na ATP listi gubi korak za nekadašnjim brojem jedan. U trećem gemu usledio je prvi brejk Đokovića, koji je vodio i 3:1 pa 4:2. U sedmom gemu je Španac spasao brejk loptu ali ne i u devetom kada je Novak pojačao pritisak i slomio otpor rivala.

Ovo je bio četvrti duel Srbina i Španca i u svim dosadašnjim mečevima slavio je naš teniser. Poslednji put Đoković i Lopez su ukrstili rekete u finalu "Serbia Opena" 2011. godine, Novak je dobio sa 7:6 (7:4), 6:2.

Plasmanom u četvrtfinale Đoković je rezervisao srpski okršaj, jer mu je potencijalni rival drug iz reprezentacije Janko Tipsarević koji u popodnevnim satima igra protiv Nemca Hasa.

Turnir u Šangaju igra se za nagradni fond od 3.531.600 dolara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: