Nazad

Sanjam zlato u Riju 2016.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI - Sport - Utorak 18.09.2012 - 08:26

Prva dama našeg veslanja srećna zbog evropskog srebra u Varezeu. Dokazala sam da vredim i da mi je jedan slab dan “zalupio” vrata Londona – kaže Obradovićeva

Iva Obradović

GODINA tuge i - radosti. Iva Obradović nije klonula duhom ni kada je zbog jednog slabog dana na kvalifikacionoj regati u Lucernu ostala bez Olimpijskih igara u Londonu.

Prva dama našeg veslanja se pribrala, nastavila naporno da trenira i nagrada je došla u nedelju, kada je u Varezeu postala vicešampionka Evrope u skifu.

- Jako sam zadovoljna - priča Obradovićeva. - Pogotovo posle kiksa u Lucernu i neodlaska na Igre u Londonu. Ovo srebro mi je podiglo samopouzdanje i pokazalo da imam kvalitet za najveća takmičenja. Ali, sport je takav. Nekad moraš da izgubiš da bi pobedio. I zato uvek gledam samo napred.

Iva je celu sezonu podredila Londonu. Bila je u izvanrednoj formi i svi su bili ubeđeni da će se boriti za visok plasman na Olimpijskim igrama.

- Ni sama nisam verovala da neću videti London. Ali, bio je to spoj povrede i slabog dana. Samo, to je iza nas. Na EP sam dokazala da vredim. Puno toga sam naučila iz ovog ciklusa. Sada sam mnogo pametnija i iskusnija - naglašava Iva.

Posle finala selektor Nebojša Ilić je žalio što se Obradovićeva nije popela na najviši stepenik pobedničkog postolja.

- Iskreno i ja sam verovala da ću biti prva. Ali, posle trke sam bila prezadovoljna i srebrom. Znate, zlato je na svakom takmičenju krajni cilj. Srećom, biće još šampionata - uverena je Obradovićeva.

Dogodine je kontinentalni skup u Sevilji, a za dve godine u Beogradu, koji nije bio domaćin od 1932. godine.

- Svi sportisti najviše vole da se takmiče kod kuće. To je nešto najlepše, što izvlači najbolje iz svakoga. Volim da veslam pred mojom publikom - naglašava Iva.

Vicešampionka Evrope veruje da tek nailaze lepši dani, da će veslati i na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

- Cilj mi je olimpijsko zlato. To je nešto što me sve vreme gura napred, zbog čega uživam na treninzima, trkama. Znam da je život nepredvidiv, ali to mi je velika želja - ne krije ambicije Obradovićeva.

FOLKLOR PA VESLANjE
IVA se vesla latila tek u 17. godini. Dotle je mislila samo na folklor.

- Sportskim rečnikom rečeno, počela sam relativno kasno. Srećom, zbog foklora sam bila fizički spremna. Moj otac Dragan je bio veslač, naslušala sam se priča, ali nije uticao na mene da izaberem ovaj sport. I moja braća i sestra su zavoleli čamac, a najviše očekujemo od najmlađeg Vanje - kaže Iva.

LIČNA KARTA
Datum i mesto rođenja: 6. 5. 1984, Novi Sad
Visina: 186 cm
Težina: 80 kg
Discipline: skif, dubl skul
Klub: Danubius 1885, Novi Sad
Najveći uspesi: srebro u skifu na EP 2012, srebro u dubl skulu 2011, zlato na SP za mlađe seniore 2005, nastup na OI 2008. u Pekingu, šesto mesto na SP 2010, zlato na državnom prvenstvu SAD 2005.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: