Nazad

SERIJA A: Juve diktira, Napoli prati

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 08.10.2012 - 00:15

Klaudio Markizio pet minuta pre kraja doneo lideru bodove u Sijeni - 2:1. Napoli istim rezultatom pobedio Udineze, Lacio ubedljiv u Peskari.

ilustracija

Šesta pobeda Juventusa u sedam kola Serije A, ali verovatno najteže izvojevana, iako "na papiru" to nije trebalo da bude naročito neugodno gostovanje.

Juve je poveo golom Andree Pirla, iz majstorski izvedenog slobodnog udarca, ali je Sijena izjednačila u poslednjem napadu prvog poluvremena. Anhelo je prošao po desnom krilu i centrirao na "drugu" stativu, gde je Emanuele Kalajo nadvisio dvojicu čuvara i matirao Điđija Bufona - 1:1.

U nastavku su šanse redom propuštali Đovinko, Vučinić, ponovo Đovinko, pa Vidal, da bi Kalajo i Rosina u 78. minutu zapretili Bufonu - obojica su neprecizno tukla glavom iz blizine.

Finiš utakmice doneo je opsadu gola Sijene i sjajni Đanluka Pegolo je kapitulirao u 85. minutu, kada je Klaudio Markizio na 11-12 metara od gola uhvatio pomalo traljav volej i poslao loptu u donji desni ugao.

Juve je time obezbedio prvo mesto tokom predstojeće dvonedeljne pauze, ispred Napolija, koji je u večernjem terminu savladao Udineze (2:1) i ima isti broj bodova (19), ali za nijansu slabiju gol-razliku.

Lacio se probio na treću poziciju, savladavši u gostima Peskaru sa 3:0. Sve je bilo gotovo u prvih 35 minuta, a strelci su bili Ernanes iz slobodnog udarca i Miroslav Klose dva puta - prvo posle kontre, zatim i u svom stilu, glavom, na asistenciju Ernanesa.

Fiorentina je dominirala protiv Bolonje na Artemio Frankiju, pa ipak morala da se zadovolji "minimalcem". Stevan Jovetić iz blizine je sproveo loptu u mrežu nakon kornera sa desne strane.

U štoperskoj liniji sigurno su odigrali Stefan Savić i Nenad Tomović, s tim da srpski reprezentativac u finišu nije imao sreću da se upiše u strelce i "podeblja" pobedu Fiorentine. Adem Ljajić nije ulazio u igru.

Alen Stevanović, kog je Siniša Mihajlović uvrstio na spisak za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Makedonijom, odigrao je 62 minuta za Torino u porazu od Kaljarija i nije se istakao.

REZULTATI 7. KOLA:

Milan - Inter 0:1 (0:1)
/Samuel 3/

Napoli - Udineze 2:1 (2:1)
/Hamšik 30, Pandev 45+1 - Pinci 33/

Katanija - Parma 2:0 (1:0)
/Gomez 2, Berhesio 80/

Fiorentina - Bolonja 1:0 (1:0)
/Jovetić 9/

Peskara - Lacio 0:3 (0:3)
/Ernanes 5, Klose 25, 35/

Sijena - Juventus 1:2 (1:1)
/Kalajo 45+2 - Pirlo 14, Markizio 85/

Torino - Kaljari 0:1 (0:0)
/Nene 73p/

Roma - Atalanta 2:0 (1:0)
/Lamela 30, Bredli 62/

odigrano u subotu:

Kjevo - Sampdorija 2:1 (1:0)
/Tero 45, Di Mikele 87 - Mareska 61/

Đenova - Palermo 1:1 (0:1)
/Borijelo 53 - Đorđi 14/

TABELA: Juventus 19, Napoli 19, Lacio 15, Inter 15, Roma 11, Fiorentina 11, Katanija 11, Sampdorija 10, Đenova 9, Torino 8, Milan 7, Bolonja 7, Peskara 7, Udineze 6, Parma 6, Kjevo 6, Atalanta 5, Palermo 4, Sijena 2, Kaljari 2.

Napomena: Sijena je pre početka sezone kažnjena oduzimanjem šest bodova, Atalanta je počela takmičenje sa minus dva, a Torino i Sampdorija sa po minus jedan.


ROMA RAZBILA "MALER" OLIMPIKA

ilustracija

Ujedno, pobeda nad Atalantom od 2:0 (1:0) u matine terminu nedeljnog programa, prva je "vučicina" na rimskom Olimpiku ove sezone, jer su momci Zdenjeka Zemana do sada kod kuće igrali samo 2:2 protiv Katanije, 2:3 protiv Bolonje i 1:1 protiv Sampdorije.

Od pomenute pobede nad Interom, Roma je uzela bodove samo još protiv Kaljarija u gostima, ali su oni osvojeni za zelenim stolom, nakon što domaćin nije uspeo da organizuje utakmicu na propisan način.

Bilo kako bilo, Zeman je izostavljajući zvezdu Danijelea De Rosija iz startne postave, uspeo da nadigra tim iz Bergama i dođe do trećeg trijumfa u sedam kola.

I jedni i drugi zaigrali su u podne sa teškim ožiljcima od prethodnog vikenda, kada je Juve razbio Romu 4:1, a Torino bio još ubedljiviji od Atalante - 5:1. Debakl su bolje podneli Romanisti, koji su počeli agresivno, šanse su imali Majkl Bredli i Frančesko Toti, ali je u jeku inicijative domaćeg tima svenula kontra u kojoj Herman Denis nije uspeo da savlada Martena Stekelenburga u situaciji "1 na 1".

To je bio uvod u potpunu dominaciju Atalante u prvom poluvremenu, ali su šanse redom "mašili" Ezekil Skeloto, Denis i naročito Morales, koji je sa peterca zakucao loptu u prečku!

Sreću je Roma imala na obe strane, pa je tako i povela. Erik Lamela i Toti razmenili su dupli pas, posle kojeg je kapiten tima izbacio Argentinca samog pred Andreu Konsiljija, a Lamela nekako uspeo da ga savlada - 1:0!

Moglo je da bude 2:0 malo pre odlaska na odmor, kada je Lamela "uhvatio" centaršut Federika Balzaretija i proigrao Matiju Destra, ali je ovaj tukao u prečku.

Bilo je to sjajno prvo poluvreme, a u drugoj je umor pomalo sustigao igrače oba tima...

Toti je poslao bombu sa 40 metara iznenada, koju je Konsilji uspeo da prebaci preko prečke, a potom je još jedna raketa iz noge neverovatnog veterana Totija završila na stativi. Kazna nije usledila, jer je ove promašaje nadoknadio Bredli.

Konsilji je uspeo samo na kratko da odbije oštar udarac Destra, ali pravo na nogu Bredlija, koji je prebacio golmana Atalante i doneo svom timu nedostižnih 2:0. Bio je to Amerikančev prvi gol za Romu, posle dugog oporavka od povrede.

Atalanta do kraja utakmice nije imala ni snage, ni volje da uzvrati, iako je na raspolaganju bilo dobrih pola sata.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: