Nazad

Soro: Nemam za čime da žalim

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI, MONDO - Sport - Četvrtak 11.10.2012 - 13:29

Iskusnog golmana nije iznenadila odluka selektora Dejana Udovičića da više ne računa na njega u reprezentativnim akcijama.

soro

Bez ikakve polemike, dostojanstveno je Slobodan Soro prihvatio saznanje da nije u budućim planovima selektora nacionalog vaterpolo tima. I pre konačne odluke, iskusnom čuvaru mreže "delfina" dato je do znanja da će u narednim akcijama prednost imati mlađi Gojko Pjetlović i Branislav Mitrović.

"Dejanova odluka mi nije teško pala. Iskreno, nemam za čime da žalim", rekao je Soro za Novosti:

"Proveo sam u reprezentaciji prelepih šest godina, doživeo toliko radosti, ostaje jedino žal za olimpijskim zlatom. Ponosan sam što sam bio deo ekipe koja je plenila i ponašanjem i igrom."

Status stalnog reprezentativca Soro je stekao 2006- godine.

"Presudila je moja upornost, uz određenu dozu sreće i spleta okolnosti. Muvao sam se godinama oko reprezentacije, dokazivao u raznim klubovima dok nisam dočekao pravu šansu", priseća se 34 godišnji golman:

"Naš vaterpolo ne mora da brine za budućnost jer su Pjetović i Mitrović izvanredni golmani. Uveren sam da će braniti bolje od mene i da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalja", uveren je Soro koji priznaje da bi po završetku igračke karijere voleo da ostane u sportu.

Slobodan Soro je karijeru počeo u Vojvodini, igrao za Bečej, Jadran, ruske i španske klubove. U dresu reprezentacije osvojio je 16 medalja na 17 takmičenja, za nacionalni tim je odigrao 160 utakmica.

Trenutno igra u Partizanu sa kojim je letos potpisao dvogodišnji ugovor.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: