Nazad

Sportski savez kreše radna mesta

Izvor: OK RADIO - Sport - Subota 15.12.2012 - 11:11

Kako saznaje OK Radio, broj zaposlenih u Sportskom savezu, od 40-tak koliko ih sada ima, smanjiće se na devet.

Rukovodstvo SS

Naš sagovornik  blizak gradonačelniku Zoranu Antiću, navodi da otpuštanja radnika neće biti, već da će svi oni biti prebačeni u JU Sportska hala, gde bi trebalo da se uradi nova sistematizacija radnih mesta.

- Sportski savez Grada Vranja će najzad dobiti broj zaposlenih prema nekim merilima koji vladaju u ostalim gradovima po Srbiji.

Mada, u Beogradu ima pet stalno zaposlenih, negde nijedan jer su radna mesta volonterska.

Ipak, limit za broj zapsolenih je devet, a to Antić nije poštovao kao dugogodišnji predsednik Sportskog saveza, od 2002. godine do 2012. – kaže sagovornik.

Suština smanjenja broja zaposlenih u Sportskom savezu je, smatra naš sagovornik, da se izbegnu prepucavanja između koalicionih partnera u gradskoj vlasti, ali i da se prikaže u javnosti da se sa prošlošću raskrstilo, s obzirom da je vranjski savez godinama prikazivan od pojedinaca kao leglo korupcije i pranja novca iz budžeta.

- Para u budžetskoj kasi je sve manje, pa funkcija SS  kao perionice novca slabi. Posebno sada, kada se borba sa korupcijom vodi na nivou države i  kada se javno ističe da nedodirljivih nema – ističe sagovornik.

Od zaposlenih, po njemu, u Sportskom savezu ostaće samo rukovodioci i sekretarice.

- Tu se misli na predsednika SS, Igora Mladenovića, direktora Dušana Stajića i generalnog sekretara Aleksandra Nikolića. Naravno i potpredsednika SS za takmičarski sport, Dejana Ivanovića Jovu, potpresednika za školski sport, Martina Đorđijevića i još neke, koje odabere Antić. Tu spadaju i dve sekretarice – kaže naš sagovornik.

Na pitanje, kakav će status biti za ostale zaposlene, koji bi trebalo da pređu pod igrencijom JU „Sportska hala“, naš sagovornik tvrdi da njima jedino sledi materijalna nesigurnost.
- Svi koji su bili pod SS, od sekretara klubova, kojih je najviše, do direktora i potpresednika koji su na platnom spisku, pa do trenera mlađih kategorija i ostalih trebalo bi da plate primaju iz realnih prihoda koje ostvari JU Sportska hala.

To se nije dešavalo do sada, kad su imali 20-tak zaposlenih. JU Sportska hala novac se prebacuje iz budžeta na osnovu usluga koje pružaju klubovima za treninge i takmičenja.

Dakle, novac za održavanje hale i za plate oko 60 zaposlenih, koliko bi trebalo da ih ima, u JU Sportska hala, opet, moraju da se daju iz budžeta, od para poreskih obveznika Grada Vranja.

Da li će biti para za redovnu isplatu plata ostaje da se vidi, ali među onima koji znaju kolike su mogućnosti Grada vlada pesimizam – tvrdi naš sagovornik.

Pojaviće se i problem, navodi sagovornik, gde smestiti tolike ljude, posebno u zimskih uslovima.

- Rešenja ima, a to je da ne dolaze na posao i primaju plate ili da dođu, jave se i odu. Posla će biti samo za one koji su činili manjinu, a to su sekretari u klubovima, ali ne svi.

Takvi ljudi zaslužuju da budu tu gde su i primaju platu, jer jedini rade. Ogromna većina zaposlenih, pak, više služe za uptrebu na izborima.

Takođe, oni su, po naređenju, osnivači klubova, delegati prilikom glasanja na skupštinama SS i sportskih klubova.

Zato je teško bilo koga otpustiti, jer rukovodioci odmah postavljaju oprobanu soc-pariotsku floskulu: „Zar da ostane na ulici i deca da mu nemaju za hleba“?

To je vrzino kolo, a zna se ko je najodgovorniji u čitavom tom lancu – završava priču naš sagovornik blizak gradonačelniku Zoranu Antiću.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: