Nazad

Srpska štampa ogorčena "orlovima" i Mihom

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 17.10.2012 - 13:58

U septembru smo pevali, a sada svi zajedno možemo samo da kukamo.

ilustracija

Nadali smo se da će dolaskom Siniše Mihajlovića naš reprezentativni fudbal doživeti uzlet. Onih 6:1 protiv Velsa navelo nas je na pomisao da će se to zaista i ostvariti već na putu ka Brazilu, ali...

...u četiri oktobarska dana doživeli smo pravi fijasko. Ili smo se vratili u realnost?

"Vruće glave", srpska štampa "oplela" je po selektoru Siniši Mihajloviću i njegovom osporavanom timu, kada je selekcija igrača u pitanju, a sve posle blede igre i novog poraza, ovog puta od Makedonije u Skoplju (0:1).

"Večernje novosti" krenule su s naslovom: "Srbija se obrukala i izgubila u Skoplju!", a u tekstu se navodi:

"Snovi su postali noćna mora, Srbija u Skoplju nije samo izgubila meč i realnu šansu da se plasira na Mundijal u Brazilu 2014, već je izgubila obraz, dostojanstvo i veru da sa selektorom Sinišom Mihajlovićem i njegovim konceptom ima budućnost".

"Mislili smo da sa njim imamo budućnost, a odveo nas je svojim potezima u fudbalski pakao. Više od poraza 1:0 (0:0) boli nemoć, neiskazana želja, indolentnost 'orlova' da u meču koji 'život znači', bez pritiska publike i protiv skromnog rivala odigraju kao goli amateri. Srpska noć užasa na 'Filipu Drugom Makedonskom', 'orlovi' su se propisno osramotili", pišu "Novosti".

Dnevne novine "Press" daju naslov: "Novi šamar Mihinim 'orlovima', Makedonija pobedila Srbiju!"

U tekstu se navodi: "Fudbaleri Srbije večeras su doživeli poraz koji, najverovatnije, znači i oproštaj od odlaska na Mundijal u Brazilu za dve godine".

"Sudeći prema onome što je viđeno u Skoplju, biće potrebno pravo čudo ili čarobni štapić da Srbija u nastavku kvalifikacija, počev od marta 2013. godine, osvoji dovoljan broj bodova. Ako su prošlog petka odigrali 45 odličnih minuta u porazu od Belgije (0:3), onda su večeras srpski fudbaleri razočarali jer su samo na momente ličili na pravu ekipu".

"Kurir" je tradicionalno najoštriji: "Mihajloviću, bruko Srbije!", glasi naslov a onda se navodi:

"'Orlovi' poraženi od Makedonije uz, više nego bledu igru za koji najveću odgovornost snosi selektor Siniša Mihajlović, koji će posle ovog meča morati da odgovori na mnogobrojna pitanja. Bode oči činjenica da je Srbiju 'krasila' bezidejna igra i nesposobnost da se postigne gol. 'Orlovi' u meču koji je mnogo odlučivao nisu stvorili ni jednu jedinu stopostotnu priliku!"

"Blic" piše o sukobu između Mihajlovića sa jedne i Ivanovića i Kolarova s druge strane.

"'Orlovi' rekli 'zbogom' Brazilu posle potopa u Skoplju", naslov je u ovim dnevnim novinama, u kojima dalje piše:

"Fudbaleri Srbije doživeli su i drugi poraz u kvalifikacijama za Mundijal 2014, jer su Makedonci slavili sa 1:0 u Skoplju. Posle četiri kola u grupi A, 'orlovi' imaju četiri boda, na tri meča nisu postigli gol, a mrežu su zatresli jedino Velsu, u pobedi od 6:1".

"Da do toga dođe i sami su krivi, jer su se vratile neke scene iz prošlosti, pošto je definitivno puklo u taboru 'orlova' na relaciji selektor - igrači, što se naslućivalo posle poraza od Belgije pre tri dana".

Tabloid "Alo!" konstatuje da ćemo posle EURO 2012 i Mundijal 2014 gledati putem...

"Mundijal samo na TV-u! Makedonija - Srbija 1:0", naslov je njihovog izveštaja.

"Sportski žurnal" daje naslov: "Očajni 'orlovi' izgubili u Skoplju, Svetsko prvenstvo sve dalje" i počinje izveštaj:

"Reprezentacija Srbije je doživela i drugi poraz u pet dana u kvalifikacijama za SP i dovela sebe u nezavidnu situaciju. Rivali 'orlova' u A grupi, Hrvatska i Belgija, već sada su stekle dobru zalihu pred nastavak doigravanja sledeće godine i Srbija će praktično morati da zabeleži sve pobede do kraja ukoliko želi u Brazil".

"Srbija je igrala nepovezano, ponekad haotično i činilo se da bi teško potigla pogodak da se igra do sutra ujutru. Ipak, treba napomenuti da je Tadić u dva navrata bio u dobrim prilikama".

Kakva dijametralno suprotna atmosfera u odnosu na septembar i novosadskih 6:1 protiv Velsa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: