Nazad

Stanković digao publiku na noge

Izvor: OK RADIO - Sport - Utorak 02.10.2012 - 08:51

Vranjanac Srđan Stanković, radnik Iron Sekuriti, plasmanom među osam najboljih boksera radnika obezbeđenja Srbije u disciplini K1, kategorija 100 kg, ostvario je veliki uspeh koji ga svrstava u istinske šampione.

Stanković
Uspeo je da stigne do pulufinala, gde je u ravnopravnoj borbi izgubio od budućeg šampiona Vladimira Badrljice, Rakija bar, iz Novog Sada. 
 
Pod sloganom “Ne budi huligan, budi šampion!”, organizacija “Borbom protiv nasilja” je u Novom Sadu, 29. septembra, upriličila Prvi srpski “Security Grand Prix”, turnir osmorice izabranih radnika obezbeđenja i pripadnika policije i vojske Srbije.
 
U četvrtfinalu, ukrstio je rukavice sa Markom Gajićem iz Sumer klub „Apis“ iz Jagodine. 
 
Početkom prve runde Stanković je agresivnije ušao u meč i primorao Gajića na povlačenje. 
 
U drugoj rundi Stanković je dobio negativan poen, ali je i dalje držao kontrolu nad mečom. 
 
Tokom treće runde Gajić je imao velikih problema sa kondicijom, primio je više “lou kikova“ i rundu je provodio u defanzivi. Pobedu je zasluženo odneo Stefan Stanković.
 
U polufinalu Stanković se borio protiv Vladimira Badrljice. U prvoj rundi Badrljica, koji se dugo bavio Tekvondo sportom, uspešno izvodi atraktivnu nožnu tehniku. 
 
Borci od starta ulaze otvoreno u razmene i podižu halu na noge. U drugoj rundi Badrljica pogađa Stankovića visokim nožnim udarcem i već se je mogao naslutiti finalista ovog turnira. 
 
Ipak podeljenom odlukom sudija finalista je postao Vladimir Badrljica.
 
Stekao se utisak, da je srčani Stefan Stanković koji nije posustajao u silovitim napadima na Badrljicu, ipak taktički nije bio dovoljno spreman za iskusnog borca iz Novog Sada.
 
Šampionat je imao i humanitaran karakter. Za operaciju Danila Nadlačkog, koji boluje od cerebralne paralize, organizacija "Borbom Protiv Nasilja". ovim turnirom je uspela da sakupi 200.000 dinara.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: