Nazad

Šumaher najbrži u Monci

Izvor: B92 - Sport - Petak 07.09.2012 - 11:48

Sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher ostvario je najbolje vreme na prvom treningu pred 13. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Italije.

 Mihael Šumaher

Vozač Mercedesa, koji je rekordnih pet puta tokom karijere slavio na legendarnoj „Monci“, najbrži krug izvozao je u vremenu od 1:25.422 minuta.

Drugo mesto, sa tri desetinke zaostatka, zauzeo je Dženson Baton u Meklarenu, inače pobednik prošlonedeljne trke u Belgiji, dok je treće vreme imao drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg. Drugi trening vozi se od 14 časova.

Prvi trening na legendarnoj stazi protekao je bez većih udesa, ali su se desila dva incidenta u poslednjih nekoliko minuta. Prvo je vozač Ferarija Fernando Alonso zaustavio bolid u nastavku startno-ciljnog pravca, posle prve krivine, dok se Pastor Maldonado samo nekoliko trenutaka kasnije zaustavio uz stazu u svom Vilijamsu.

Baš Alonso se na kraju treninga našao iza najbolje trojice, ispred svog timskog kolege Felipea Mase, Luisa Hamiltona u Meklarenu, vozača Lotusa Kimija Raikonena i Serhija Peresa u Zauberu. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Red Bula Mark Veber i Maldonado. Branilac titule imao je 11. vreme, dok je Žerom d’Ambrozio, koji u Lotusu menja suspendovanog Romana Grožana, na svom prvom izlasku na stazu bio 15, sa preko jedne i po sekunde zaostatka u odnosu na Šumahera.

Drugi trening vozi se od 14 časova, dok je poslednji na programu u subotu od 11 časova. Kvalifikacije su na programu tri sata kasnije, a trka za Veliku nagradu Italije startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: