Nazad

Tek počeo karijeru, a već simulira

Izvor: B92 - Sport - Utorak 27.11.2012 - 10:23

Prethodnih nedelja često smo pisali o vunderkidu zagrebačkog Dinama, 16-godišnjem Alenu Haliloviću kao jednom od najvećih fudbalskih talenata u Evropi.

Alen Halilović

Međutim, ovaj put najmlađi prvotimac u istoriji "modrih", za koga su navodno zainteresovani najjači evropski klubovi, napravio je sramotan i nesportski potez.

U maniru najiskusnijih simulatora, 16-godišnji Halilović iznudio je slobodan udarac u gradskom derbiju protiv Zagreba tako što se srušio na zemlju iako je njegov rival bio udaljen skoro jedan metar!

Njegova gluma u pokušaju da iznudi slobodan udarac iz izgledne pozicije, u finišu meča prvi vođstvu rivala ne bi bio ništa novo, da se on u tom trenutku nije oslobodio rivala i mogao da bira šta će da uradi sa loptom iz dobre situacije.

Ono što je možda i gore, sudija koji je bio udaljen svega desetak metara i u idealnoj poziciji da vidi situaciju, bez razmišljanja je svirao faul. Ali, pravda je zdovoljena, slobodan udarac nije mnogo pomogao Dinamu koji je poražen od gradskog rivala, inače poslednjeplasiranog tima hrvatskog šampionata.

Šteta što se Halilović već u ranoj fazi karijere služi takvim "trikovima", teško da će mu oni mnogo pomoći u Evropi. Pogledajte Halilovićevu, ali i Dinamovu sramotu:

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: