Nazad

Tipsarević bez pobede u Londonu

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 11.11.2012 - 09:22

Janko Tipsarević bez pobede je završio učešće na završnom Mastersu u Londonu, pošto je u trećem kolu B grupe izgubio od Davida Ferera sa 4:6, 6:3, 6:1.

Tipsarević

Pre meča znalo se da nijedan od aktera ne može da prođe u polufinale, ali rezultat njihovog meča određivao je pozicije u grupi B. Posle trijumfa Španca, u nedelju ćete na TV B92 gledati duele Đoković – Del Potro i Federer – Mari.

Ferer je za pobedu nagrađen sa 130 hiljada dolara i 200 ATP bodova, ali nije se plasirao u polufinale, dok Janko kući odlazi bez bodova. Mnogo bolji utisak Tipsarević je ostavio prošle godine, kada je kao rezerva zamenio Endija Marija posle prvog meča. Tada je u neizvesnom meču u kojem je imao meč lopte izgubio od Berdihs, da bi potom savladao Đokovića.

Međutim, ove godine su nedostatak treninga i sitne povrede učinile svoje, pa je Janko uzeo samo jedan set u tri meča.

Tekstualni prenos meča:

Ferer je na početku meča očigledno bio isfustriran činjenicom da je Federer izgubio od Del Potra, što je učinilo da Španac ostane bez šansi za plasman u polufinale.

Potpuno atipično za sebe, Španac je u prvom gemu napravio tri neiznuđene greške, a Janko je napadom iz bekhenda već na startu došao do brejka.

Potom je Tipsarević rutinski materijalizovao brejk za 2:0, a Ferer nikako nije dolazio sebi – Janko je stvorio dve vezane šanse za brejk, a drugu je realizovao tako što se Ferer nije dovoljno izmakao za forhend i poslao je lopticu čak izvan ’dubl-polja’.
ferer
Tada se Španac trgao, osvojio je prvo gem na svoj servis, a zatim je zahvaljujući greškama Tipsareviča iz bekhenda došao i do brejka (4:2).

Činilo se da će se prvi set tada ’zakuvati’, ali Tipsarević je agresivnom igrom napravio novi brejk za 5:2.

Međutim, Ferer je još jednom pokazao crtu svog karaktera da se nikada ne predaje – osvojio je dva gema u nizu, usput spasavši dve set lopte. Na 5:4 je Janko spasao brejk loptu, dobro je servirao u tom intervalu, a onda je realizovao četvrtu set loptu za 6:4 nakon 50 minuta igre.

Ono što je nagovestio krajem prvog, Ferer je sproveo u delo početkom drugog – bez problema je dobio gem na svoj servis, a zatim i iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte.

Španac je poveo sa 3:0, ali se Janko momentalno konsolidovao i brzo vratio brejk pasingom iz bekhenda i greškom Ferera iz forhenda. Atipični meč nastavio se i u narednom gemu, pošto je David napravio novi brejk za 4:2.

To se ispostavilo ključnim u drugom setu i Ferer je do kraja bez poteškoća osvajao gemove na svoje servis - 6.3 i 1-1 u setovima.

Na početku odlučujućeg seta, već u drugom gemu, Tipsarević je odigrao dobar gem i došao do brejk lopte. U tom poenu diktirao je ritam, Ferer se jedva branio, ali je na kraju Janko poslao bekhend dijagonalu u aut.

Srpski teniser nije iskoristio svoju šansu, ali je Ferer u narednom gemu fantastično istrčanim poenom realizovao prvu od dve vezane brejk lopte i poveo je sa 2:1.

To je odlučilo meč, David je potom napravio još jedan brejk i poveo sa 4:1, u šestom gemu je spasao dve brejk lopte i ubrzo došao do pobede.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: