Nazad

Tipsarević predao Janoviču

Izvor: B92 - Sport - Petak 02.11.2012 - 22:11

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je predao meč Poljaku Jiržiju Janoviču 3:6, 6:1, 4:1.

Janko Tipsarević

Janko je odlično otvorio meč, rano je napravio brejk, i sigurnom igrom stigao do prvog seta. U drugom setu dolazi do velikog pada u Tipsarevićevoj igri, što Janovič koristi i, uz dupli brejk, stiže do izjednačenja. U odlučujućem setu Janko pokazuje prve znake da se ne oseća dobro, da bi posle pretrpljenog duplog brejka, na sredini petog gema predao meč.

Janovič na ovom turniru igra spektakularno, pobedio je Kolšrajbera, Čilića, Endija Marija, a sada i našeg Janka Tipsarevića

Žil Simon je u dva seta pobedio Tomaša Berdiha i prvi je polufinalista, i on je naredni rival fenomenalnom Poljaku.

U preostalim duelima četvrtfinala sastaju se Žo-Vilfred Conga – David Ferer i Majkl Ljodra – Sem Kveri.

Janko je sa tri odlična prva servisa lako stigao do tri gem lopte, da bi nakon toga odličnom bekend paralelom, posle drugog servisa, stigao do prvog gema na meču, 1:0

Vidi se da je mladi Poljak stegnut zbog veličine meča, što se na njega odrazilo već u prvom servis gemu. Gem je otvorio sa duplom greškom, da bi se nakon toga Janko odlično branio i stigao do dve vezane brejk lopte. Janovič je snažno servirao, ali se Janko održao u poenu, i posle vraćene 'bombe' iz forhenda, naterao Poljaka na grešku i tako stigao do brejka.

Janko nastavlja sa odličnom igrom i bez izgubljenog poena dolazi do 3:0 u gemovima.

Poljak je uspeo da se konsoliduje u sledećem gemu, i relativo lako je stigao do prvog gema u meču.

Tipsa je prvi put, od početka meča, imao problema na svoj servis. Janovič je stigao na poen od đus lopte, ali je naš teniser dobrim forhendom stigao do 4:1.

Mogao je Janko do drugog brejka, ali je Janovič uspeo da zadrži kontrolu u gemu i smanji na 4:2. Sedmi i osmi gem oba tenisera uzimaju bez većih poteškoća, i sada je rezultat 5:3.

Srbin je lako došao do 30-0, ali je janovič uspeo da se vrati na 30 oba, da bi nešto kasnije stigao do đusa. Nije se dao Janko, iako mu je stao prvi servis, uspeo je da dobije naredna dva poena i da stigne do prvog seta.

Oba tenisera otvaraju drugi set sigurnim osvajanjem svojih servis gemova, 1:1.

Janko je u trečem gemu, drugog seta, uspeo da stigne do dva izjednačenja na servis Poljaka, ali i ne do brejk lopte i eventualnog brejka, 2:1.

Prvi nešto slabiji servis gem Janka visoki Poljak koristi, prvu brejk loptu na meču, snažnim forhendom, pretvara u brejk, 3:1.

Posle najdužeg gema u meču i nekoliko izjednačenja, poljski teniser uspeva da potvrdi brejk i stigne do prednosti od 4:1.

Usledio je još jedan dugačak gem u kome je Janko uspeo da spasi tri brejk lopte, ali ne i četvrtu, janovič je podigao igru na viši nivo i stigao na gem od izjednačenja.

Poljak je u narednom gemu, na krilima dobre igre iz prethodnih gemova, lagano stigao do 40-0, da bi servis vinerom stigao do 1:1 u setovima.

Treći set je počeo na identičan način kao i drugi, oba tenisera su bez većih problema uzela svoje servis gemove.

U trečem gemu Janko je totalno pao i dozvolio Poljaku da stigne do brejka.Da stvar bude gora, Tipsa nikako da se vrati na nivo igre iz prvog seta i Janovič lagano overava brejk, 3:1.

Odlični Poljak se definitivno oslobodio od pritiska i počeo da igra kao u meču sa Endijem Marijem. Janko nastavlja da se muči, i očigledno da nešto nije uredu sa njim. Posle drugog brejka Janoviča, i vođstva od 4:1, Tipsa traži medicinski tajm-aut u kome otkriva da se, još od sinoć, ne oseća najbolje.

Odigrao je Srbin pola narednog gema, u kom je Janovič lagano stigao do 30-0, doduše Janko je višestatirao, negho igrao. Nakon završetka drugog poena, naš teniser je odlučio da preda meč Poljaku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: