Nazad

UEFA pod pritiskom zbog Srbije

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 17.10.2012 - 14:03

Britanski premijer i ministar sporta, kao i predsednik cenjene organizacije "Kick it out" zahtevaju najstrože kazne zbog incidenata u Kruševcu.

ilustracija

Izveštaj delegata sa utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske na putu je ka sedištu UEFA u Nionu.

A, kada tamo stigne... neka nam je bog u pomoći. Pokretanje disciplinskog postupka je sasvim izvesno, a potom će UEFA, izgleda, morati da donese vrlo neprijatne odluke po srpski fudbal.

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron poručio je da je zapanjen scenama sa stadiona u Kruševcu i da očekuje od evropske "kuće fudbala" da žestoko kazni Srbiju, u slučaju da budu pruženi dokazi o rasističkom ponašanju publike.

Ministar sporta Hju Robertson izjavio je da se lično obratio predsedniku UEFA Mišelu Platiniju.

"Scene na terenu i van njega bile su sramotne. Zahtevao sam od Platinija da se hitno sprovede istraga o tom incidentu. Očekujemo da UEFA oštro kazni sve one koji su krivi za rasizam", kaže se u saopštenju Robertsona.

Najradikalnije stanovište zauzeo je lord Herman Uzli, član britanskog parlamenta, koji se nalazi na čelu vodeće organizacije za borbu protiv rasizma u evropskom fudbalu "Kick it out".

Uzli je Srbiju nazvao "serijskim prestupnikom" na tom polju.

"Nije čudo što se ovakve stvari ponavljaju, s obzirom na to kako su kazne u prošlosti bile blage. Volja i sposobnost čelnika UEFA da se obračunaju sa rasizmom sada je na ultimativnom testu. Ako ne urade ono što je neophodno, svi će izgubiti veru u njih".

On je dodao da novčane kazne predstavljaju gubljenje vremena i da je suspenzija jedino što će doprineti da se izgrednici dozovu pameti, ne samo u Srbiji, nego i u mnogim drugim zemljama Evrope.

"UEFA mora da počne sa izbacivanjem ekipa iz takmičenja! Srbija je već serijski prestupnik, koji nije u stanju da kontroliše svoje navijače, igrače i zvaničnike. Trebalo bi da ih suspenduju sa narednih nekoliko takmičenja, sve dok ne dokažu da mogu propisno da organizuju utakmicu", izjavio je lord Uzli.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: