Nazad

UEFA udarila Napoli po džepu - 150.000 evra

Izvor: Mondo - Sport - Petak 26.10.2012 - 22:24

Evropska fudbalska unija kaznila italijanski klub zbog ignorisanja da sanira kvarove na stadionu i neprimernog ponašanja navijača na utakmici Lige Evrope.

ilustracija

UEFA je novčano kaznila Napoli sa 150.000 evra jer nisu izvršili neophodne popravke na stadionu San Paolo, ali i zbog divljanja navijača na meču Lige Evrope protiv švedskog kluba AIK 20 septembra.

Napoliju je dat rok do 6. novembra da dostavi "fotografske dokaze da je popravka izvršena", jer će u suprotnom UEFA zabraniti prodaju ulaznica za utakmicu sa Dnjeprom u Ligi Evropa.

Italijanskom klubu UEFA je tako poslala jasnu poruku da je to blaga sankcija jer im preti ozbiljnija kazna od jednog meča zabrane igranja na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, ukoliko se problemi sa konstrukcijom stadiona ponove u narednih pet godina.

Napoli ima pravo žalbe na odluku UEFA od tri dana.

Napoli je tako u jednom danu doživeo dva teška "udarca", budući da je nešto ranije tužilac Fudbalskog saveza Italije podigao optužnicu protiv Napolija zbog sumnje da je namestio meč sa Sampdorijom u poslednjem kolu Serije A u sezoni 2009/2010.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: