Nazad

USO: Tornado Novak oduvao Ferera

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 09.09.2012 - 23:40

Novak Đoković plasirao se u treće uzastopno finale US opena i deveto Gren slem finale u karijeri pobedivši Davida Ferera sa 2:6, 6:1, 6:4, 6:2.

Novak Đoković

Duel koji je u subotu prekinut prvi vođstvu Ferera od 5:2 zbog tornada u Njujorku nastavljen je u nedelju, a na terenu je postojao samo jedan teniser.

Novak je izgubio prvi set, ali je u nastavku meča pokazao zbog čega je najveći favorit da u 'velikoj jabuci' osvoji još jedan Gren slem pehar.

Od počeka nastavka drugi teniser sveta preuzeo je kontrolu nad duelom i na kraju je ipak rutinski prošao u finale. Bio je ovo 14. međusobni duel Đokovića i Ferera i deveta pobeda srpskog tenisera koji je imao ukupno 34 direktno osvojenih poena i 31 neiznuđenu grešku (Ferer 24 vinera i 39 grešaka).

Novak je u subotu imao velikih problema sa jakim vetrom. Ferer se mnogo bolje prilagodio situaciji, nije previše rizikovao što i inače ne radi i došao je na korak od osvajanja prvog seta.

Đoković je dobro počeo nastavak duela, dobio je prvi poen, ali Ferer je ipak uspeo da dobije uvodni gem i povede sa 1-0 u setovima (6:2). Koliko su se stvari promenile u odnosu na subotu bilo je vidljivo čak i u uvodnom gemu koji je Ferer dobio. Srpski teniser je igrao mnogo slobodnije i već na startu drugog seta preuzeo je kontrolu.

Napravio je brejk u drugom gemu bez izgubljenog poena, dobio je uvodna dva servis gema i brzo poveo sa 3:0. Lagani gubitak servisa unervozio je Ferera koji je u četvrtom gemu napravio nekoliko laganih grešaka i poklonio dupli brejk Đokoviću. Delovalo je da će srpski teniser uzvratiti poklon, imao je Španac 0:40, ali Novak je dobio pet vezanih poena iako nije ubacio nijedan prvi servis.

Uspeo je Ferer da izbegne 'krompir', imao je u sedmom gemu i jednu brejk šansu, ali Novak je odigrao par fantastičnih bekhend vinera iz izuzetno teških pozicija i veoma brzo je izjednačio rezultat u setovima (6:1).

Treći set Đoković je počeo savršeno. Dobio je nekoliko izgubljenh poena na servis Ferera, odmah je napravio brejk i bez većih problema ga potvrdio. Priliku da možda i reši treći set Đoković je propustio u trećem gemu, Ferer je očigledno bio u padu, ali je ipak uspeo da smanji na 2:1. U narednom gemu Đoković je imao 40:15, ali Ferer se vratio, stigao je do brejk šanse i pretvorio je u 2-2.

Usledila su dva servis gema bez izgubljenog poena, a onda je Novak bio strpljiv i napravio je još jedan brejk za vođstvo od 4:3. Servis gemovi išli su od tog trenutka veoma brzo. Sva tri do kraja seta teniseri koji su servirali osvojili su bez izgubljnog poena što je značilo da je Đoković potpuno preokrenuo rezultat i poveo sa 2-1 u setovima (6:4).

Đoković je drugi i treći set počinjao brejkom, a isto je uradio i u četvrtom. Ferer je napravio nekoliko velikih grešaka, Đoković je bio potpuno opušten i bilo je očigledno da će ovaj meč brzo biti gotov. To je definitvno potvrđeno u trećem gemu kada je Novak napravio još jedan brejk i do kraja je bez većih problema sačuvao vođstvo za veliku pobedu i plasman u finale.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: