Nazad

VATERPOLO (Evrokup): Radnički ubedljiv

Izvor: Mondo - Sport - Petak 19.10.2012 - 09:21

Vaterplisti kragujevačkog Radničkog na početku turnira u Evrokupu deklasirali nemački Potsdam 17:3 (4:0, 5:1, 6:0, 2:2).

ilustracija

U prvom kolu kvalifikacione grupe Evropa kupa u Kragujevcu Radnički je potvrdio ulogu favorita protiv Potsdama.

Od samog starta susreta jasno je bila vidljiva ogromna razlika u kvalitetu timova, pa je jedino bilo neizvesno koliko će puta golman gostiju biti savladan. Prvi evropski gol za Radnički postigao je Slavko Gak, nakon čega su Kragujevčani nastavili da rešetaju protivničku mrežu, pa se u poslednji minut prvog dela ušlo sa rezultatom 8:0.

U tim trenucima Radničkom je poništen pogodak, a na drugoj strani Tobijas Lenc iz kontranapada postiže prvi gol za svoj tim.

Nastavili su Kragujevčani u istom ritmu i u trećoj četvrtini, posle koje je rezultat bio 15:1, ali su stali u poslednjem periodu igre, koji je završen nerešenim rezultatom - 2:2.

Boris Zloković i Filip Filipović su bili nemilosrdni prema prvom rivalu. Crnogorac je dao pet golova, Filipović 4.

Zatvoreni bazen SC "Park". Gledalaca: 650.

IGRAČ VIŠE: Radnički 3/7, Potsdam 1/1.

PETERCI: Radnički 0/1.

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović, Marković 1, Gak 1, Bašić 2, Ćirić 1, Čupić 2, Zloković 5, F. Filipović 4, Udovičić, Đ. Filipović, Stivens.

OSC Potsdam: Folš, Barovs, Čigir, Čigir, Stedler, Jul. Drahnberg, Jak. Drahnberg, Bolović, Sagau, Lenc 2, Dufur 1, Kupers, Ajnhorn, Langer.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: