Nazad

Vranjski MMA

Izvor: OK RADIO - Sport - Četvrtak 18.10.2012 - 00:31

Borilački klub Iron iz Vranja pozant je ne samo u Srbiji već i širom Evrope, zahvaljujući takmičarima, a pre svega Stefanu Stankoviću, profi borcu u kategoriji od 100 kg. pa naviše.

Borci Irona
Osnivači kluba su Slađan Stanojković Prike, predsednik i Zoran Mladenović Žilka, potpresednik, ujedno i instruktori, mladi ljudi, entuzijasti koji su u MMA borilačkom sportu prepoznali budućnost.
 
- Klub Iron smo osnovali 18. oktobra 2009. godine. Krenuli smo da radimo nas nekoliko u sali Tehničke škola, da bismo danas imali preko 30 polaznika – kaže Stanojković.
 
MMA je moderan borilački sport, koji je kombinacija mnogih borilačkih stilova.
 
- Srž MMA generalno sačinjavaju udaranje: stand up (muai tai,  kik boks, boks), rvanje (džudo, grčko-rimski, slobodni stil), borba u parteru (brazilska džiu džica i sambo), ali ne manje i tehnike drugih borilačkih veština – navodi Stanojković.
 
MMA borbe se rade u oktagonu (osmougaoniku) ograđenom žičanom ogradom, nazvanom kavez (cage).
 
- Rade se tri runde po pet minuta. U borbi se koriste tanke rukavice. U MMA borbi zabranjeni su udarci u genitalije, kičmu, potiljak, takođe je zabranjeno ujedanje i ubadanje u oči. 
 
Ostalo je manje više sve dozvoljeno, zavisi od promocije. Najprestižnije promocije su: CAGE RAGE, UFC, SHOOTO JAPAN, M1, ULTIMAT COMBAT… – kaže Stanojković.
   
U klubu se po rezultatima ističu: Darko Đorđević, Miloš Kostić, Mladen Jovanović i Dušan Trajković.
 
Ipak, zaštitni znak je profi borac, Stefan Stanković (22). U šest profi mečeva u MMA, ostvario je skor od dve pobede i četiri poraza. 
 

Učestvovao je u borbama u Rusiji, Bugarskoj, Nemačkoj, Sloveniji i Srbiji. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: