Nazad

Vujošević: Bravo! Mesina: Bravo!

Izvor: Mondo - Sport - Petak 19.10.2012 - 09:23

Duško Vujošević ponovio da ima talentovaniji tim od generacije Vlade Divca. "Siguran sam da će nam se ovo negde vratiti", kaže on. Mesina: "Partizan je igrao odlično".

ilustracija

Fenomenalno borbenu i fenomenalno uzbudljivu utakmicu odigrali su Partizan mt:s i CSKA. "Armejci" su zadovoljni, jer su pobedili na vrućem terenu (dokazano još jednom), a zadovoljni su i u Partizanu, jer su protiv skupocene i kvalitetnije ekipe odigrali egal. Kako se to kaže, prevagnulo je na stranu CSKA, a moglo je i na drugu...

"Siguran sam da će se ovo negde vratiti", uveren je Duško Vujošević, čije reči da ima izuzetno talentovanu ekipu dobijaju na težini i potvrdi posle večerašnjeg meča, koji je CSKA dobio 76:71 posle produžetka.

"Zadovoljan sam prezentacijom ekipe, naravno da bih bio zadovoljniji da smo dobili meč. Imali smo poslednji napad i četiri razlike u produžetku. Protiv ekipe CSKA to za ovu mladu ekipu nije za potcenjivanje", rekao je Vujošević.

Ono gde je Partizan večeras bio "tanak" bila je pozicija pleja. Tačnije, Vujošević nije imao mnogo opcija, jer nije mogao da računa na povređenog Torija Tomasa, pa je Francuz Leo Vesterman morao da iznese dobar deo meča na svojim leđima, a sigurno je da nikada nikje igrao u ovakvoj atmosferi.

Vesterman je odlično uradio posao, ali je imao i grešaka, koje su posledica umora. Imao je i šut za pobedu. Nema sumnje da bi on bio najsrećniji čovek da je pogodio...

"Tomas bi kvalitetno menjao Vestermana, koji ne bi ušao u greške zbog umora. Igrali smo dobru odbranu, kada je u pitanju napad nismo bili koncentrisani sve vreme. Bio je dogovor da u poslednjem napadu šutira Bogdanović. Više volim da se ide na prodor kada igramo kod kuće, a ne šut. Bogdanović je pokazao da ima talenat i sa punim pravom mogu da ocenjujem koliki je talenat ovog tima i mogu da je uporedim sa generacijom u kojoj je bio Vlade Divac. Ova ekipa je u rangu te i kada bi ostala zajedno koliko i oni pravila bi iste rezultate", rekao je Vujošević.

On smatra da je neiskustvo njegovog tima bilo jedno od prsudnih elemanata u ovom duelu, jer njegovi igrači nisu prepoznali trenutke kada se utakmica rešavala.

"Neka rešenja tada nisu bila pravilna, trebalo je da odigramo preciznije poslednji napad u regularnom toku. To je pouka koja se izvlači iz ovog meča", istakao je on.

Pred početak utakmice Vujošević je pokušao da smiri navijače Partizana koji su vređali plejmejkera srpske reprezentacije Miloša Teodosića. Nastavili su da mu uvredljivo skandiraju tokom celog meča.

Vujošević je, uz zahvalnost navijačima za sjajnu podršku, istakao i da nije trebalo da vređaju Teodosića.

Trener CSKA Etore Mesina pohvalio je protivnika i sve ono što radi Partizan.

"Došli smo ovde sa saznanjem da će ovo biti neverovatna utakmica, čak i sajt Evrolige na taj način najavljivao je meč. Jako teška utakmica, Partizan je igrao odličnu odbranu svih 45 minuta. Osim u trenucima kada smo imali Ercega, Voronceviča i Hrijapu na terenu", analizirao je Mesina.

Nije zadovoljan činjenicom da je njegova ekipa imala čak 26 izgubljenih lopti, ali je pohvalio smirenost igrača u kritičnim momentima.

"Važno je da smo nastavili da se borimo kada smo izgubili prednost. Kasnije smo stigli do preokreta. Takođe, bilo mi je važno da u poslednjem napadu regularnog toka odigramo dobru odbranu, da ne pravimo faul. Isforsirali smo loš šut i ušli u produžetak", rekao je Mesina.

O Partizanu...

"Partizan ima sjajan i mlad tim koji će ponovo da ispiše važne stranice istorije kluba. To od srca želim svojim prijateljima Daniloviću i Vujoševiću", rekao je Italijan.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: