Nazad

Vukoičić: Nije tragedija...

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 15.10.2012 - 10:22

Trener Crvene zvezde Diva nema objašnjenje za slabu igru u trećoj četvrtini susreta sa Cedevitom. Od igrača očekuje da izvuku pouke.

ilustracija




 
 Kada se sve sabere, a bilo je mnogo uspona i padova na obe strane, pobeda Cedevite u derbiju 4. kola ABA lige (68:66) potpuno je zaslužena, smatra Vlada Vukoičić.

On je na konferenciji za novinare izjavio kako je cilj crveno-belih bio da "utakmicu držimo što je duže moguće u egalu, naravno, ako je to moguće i da vodimo".

"Mislim da je u prvom poluvremenu situacija sa smenjivanjem u vođstvu išla nama u prilog. Ne znam, međutim, šta se dogodilo na početku i kraju treće četvrtine", rekao je Zvezdin trener.

"Ako timu kao što je Cedevita dozvolite da napravi seriju 9:2 bez vašeg faula, a da istovremeno vi ne šutnete u šest uzastopnih napda, jasno je da je tada stvorena razlika odredila tok utakmice".

Vukoičić se osvrnuo i na poslednji šut Igora Rakočevića, kojim je Zvezda mogla da izbori produžetak.

"Nismo se predali, imali smo taj šut, ali lopta nije ušla. Nije tragedija što smo izgubili, a ja ću biti srećan ako iz ovoga izvučemo neke pouke".

Raško Katić bio je jedan od najzaslužnijih za povratak sa 15 na samo dva poena zaostatka u finišu. Iskusni centar takođe misli da je utakmica izgubljena u trećoj četvrtini i to serijom od 7:0 u njena početna dva minuta.

"Tu je utakmica krenula na njihovu stranu. Imali smo loptu i sudbinu u svojim rukama, propustili smo šansu, ali se nadam da ćemo nešto naučiti iz ovog poraza. Naravno, lakše bi bilo da smo pobedili i nešto naučili..."

  ŠUPUT: Uvek dobar protiv Zvezde
 

ilustracija
Cedevita je tri dana pre ove utakmice doživela ubedljiv poraz od Žalgirisa, što Božidar Maljković kaže da je moralo da se odrazi na samopouzdanje tima.

"Dobili smo odličnu ekipu, koja će sa vremenom doći do jako dobre igre i rezultata. Logično je da se oni u ovom trenutku traže, jer imaju mnogo novih igrača i novog trenera. Mi smo dali sve od sebe, igrali smo dobru obranu, ali smo je i vraćali, ponekad čak i na 'zicer' ili trojku".

I Maljković i veteran na krilnoj poziciji, Predrag Šuput, složili su se da je odlučila kvalitetna zonska odbrana Cedevite.

"Što se tiče moje dobre igre, ja sam i pre utakmice rekao da protiv Zvezde uvek igram dobro", dodao je Šuput.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: