Nazad

Zvezda dva puta gubila, pa pobedila

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 18.11.2012 - 11:03

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 3:2 (1:2) u 143. "večitom" derbiju, iako su "crno-beli" dva puta vodili.

ilustracija

Zvezda je 59. put pobedila Partizan i sada ima 18 pobeda više od najvećeg rivala uz gol razliku 211:176.

Partizan je poveo u devetom minutu golom debitanta Aleksandra Mitrovića. Kasalica je u 14. minutu posle centaršuta Lazovića postigao prvi gol za Zvezdu. Ipak, samo minut kasnije Partizan je ponovo vodio, Lazar Marković je ubacio loptu u petarac, a Milan Jovanović je postigao autogol.

"Crveno-beli" su do novog izjednačenja stigli u 49. minutu, posle sjajnog gola Luke Milivojevića, a pobedu Crvenoj zvezdi doneo je kapiten Nenad Milijaš pošto je postigao gol glavom u 74. minutu.

Utakmicu je posmatralo 44.155 gledalaca, a Crvena zvezda je zabeležila i četvrtu pobedu nad Partizanom u 2012. godini. Trener Partizana Vladimir Vermezović je i dalje bez pobede u "večitom derbiju" , a trener Zvezde Aleksandar Janković ne zna za poraz u "večitim derbijiia".

Zvezda sada ima pet bodova manje od Partizana na tabeli Jelen Superlige, posle 13 odigranih kola.

U startnoj postavi Crvene zvezde nalazili su se mladi Uroš Spajić koji je debitant, kao i Milan Jovanović i Ognjen Mudrinski. U timu Partizana debitovao je Aleksandar Mitrović.

Kao i na svakom derbiju viđena je bakljada na severnoj i južnoj tribini. Navijači Crvene zvezde su na "severu" istakli transparent - "Oluja - zločin koji traje".
baklje
U uvodnim minutima meča lopta je bila u posedu fudbalera Partizana i gosti su imali prvu priliku kada je Tomić proigrao Lazara Markovića, ali je nije bilo opasnosti po gol Bajkovića.

U devetom minutu kapiten Partizana Saša Ilić proigrao je debitanta u timu "crno-belih" Aleksandra Mitrovića koji je sjajno primio loptu, bio brži od svojih čuvara i rutniski savladao Bajkovića za 1:0. Mitrović je izbegao i ofsajd zamku jer je kasnio Nikola Mikić.

 Usledila je velika radost i nova bakljada na južnoj tribini. Partizan je mogao da duplira prednost u 13. minutu. To je bila kontra “3 na 1”. Lazar Marković je pretrčao 20ak metara, izmakao se na desnoj strani, ali je umesto da proigra dvojicu usamljenih saigrača na levoj strani slabo šutira ka golu Bajkovića.


Odmah je usledila “kazna” na drugoj strani trerena. Darko Lazović je sjano prošao po desnoj strani, prošao Lazevsko i uputio odličan centaršut. Filip Kasalica je bio najspretniji u šesnaestercu gostiju i volej udarcem je savladao Petrovića za 1:1 u 14. minutu.

 Ipak izjednačenje je trajalo samo nešto duže od minut vremena. Lazar Marković je na desnoj strani pretrčao Srđana Mijailovića, ušao na desnoj strani terena u šesnaesterac Zvezde. Marković je ubacio loptu u peterac tražeći Mitrovića, ali je loptu u svoj gol ubacio Milan Jovanović pa je u 16. minutu bilo 2:1 za Partizan.


 Navijači Crvene zvezde su sa "severa" poslali još jednu poruku, ovoga puta upućenu navijačima Partizana. Pored slike američkog dolara na transparentu je pisalo: "Iste boje, ista vera, jedina veza između Grobara i Milaneza"

Lazar Marković se u 34. minutu ponovo našao u gol šansi pošto je pretrčao svoje čuvare, dobio je dubinski pas i izašao sam ispred Bajkovića, ali je sa 15ak metara iskosa sa leve strane šutirao pored leve stative gola Bajkovića pa je ostalo 2:1.

Tri minuta kasnije Aleksandar Miljković je dobro centrirao sa desne strane, ali je Bajković uspeo da uhvati loptu ispred Mitrovića. Posle greške u dodavanju igrača Partizana na sredini terena Kasalica je sa 25 metara od gola odlično šutirao ka golu, a Petrović je jedva uspeo da izbaci loptu u korner. U 44. minutu Lazović je progirao Mikića u šesnaestercu sa desne strane uz golaut liniju, ali je desni bek Zvezde po zemlji slabo ubacio loptu peterac i ona je završila u naručju Petrovića.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, pa je Partizan otišao na 15-minutni odmor sa golom prednosti.

Trener Zvezde Aleksandar Janković je na poluvremenu zamenio Nikolu Mikića koji je veoma slabo odigrao prvo poluvreme, a umesto njega je u igru ušao Marko Vešović.

Prvi udarac ka golu u drugom poluvremenu uputio je Saša Marković posle dodavanja kapitena Saše Ilića, ali je lopta otišla iznad gola Bajkovića. Crvena zvezda je do novog izjednačenja došla u 49. minutu. Sa 24 metara je šutirao Luka Milivojević, golman Petrović je bio na petercu, a lopta je posle efektnog udarca Milivojevića okrznula prečku i završila u golu Partizana za 2:2.

 U 53. minutu Nemanja Tomić je dobro izveo slobodan udarac, ali je Boban Bajković izbacio loptu u korner.

Zvezda je bila sigurnija i borbenija početkom drugog poluvremena, a rani gol je samo podigao samopouzdanje fudbalerima u crveno-belom. Lazović je u 59. minutu šutirao sa 15ak metara, ali je lopta otišla preko gola.

U 65. minutu posle novog prodora sjajno Lazara Markovića Uroš Spajić je uspeo da izbaci loptu u korner ispred Saše Markovića. U narednih desetak minuta nije bilo uzbuđenja sve do pobednosonog gola Crvene zvezde. Ubrzo je Luka Milunović zamenio Darka Lazovića, a na drugoj strani je Miloš Jojić zamenio Nemanju Tomića.

Strelac prvog gola Filip Kasalica je u 74. minutu po desnoj strani prešao Lazevskog, ubacio loptu u šesnaesterac, a kapiten Nenad Milijaš je sa 6-7 metara udarcem glavom savladao golmana Petrovića za 3:2.

Dva minuta kasnije Lazar Marković je odgurno Vešovića koji je tetralno pao, a sudija Milorad Mažić je pokazao žuti karton Markoviću koga je četiri minuta kasnije zamenio Nikola Ninković.

Utakmica je bila produžena četiri minuta, ali se igralo do 96. minutu. Partizan je napadao, ali nije uspevao da do kraja meča postigne još jedan gol.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić (Vešović), Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milijaš (Dimitrijević), Milivojević, Lazović (Milunović), Kasalica, Mudrinski.
Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, Saša Marković, Tomić (Jojić), Saša Ilić (Stefan Šćepović), Lazar Marković (Ninković), Mitrović.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: