Nazad

Zvezda rutinski protiv Olimpije

Izvor: B92 - Sport - Ponedeljak 08.10.2012 - 00:33

Košarkaši Crvene zvezde Diva pobedili su ljubljansku Olimpiju sa 87:74 u okviru trećeg kola regionalne ABA lige.

ilustracija

‘Crveno-belima’ je to prva pobeda od starta sezone, pošto su prethodno izgubili od Splita i Zadra, dok je tim iz Ljubljane doživeo prvi poraz.

Na klupi Zvezde je na meču sa Olimpijom debitovao Vlada Vukoičić, koji je zamenio Miodraga Lazića, koji je smenjen posle lošeg starta sezone. Najbolji u timu Zvezde bio je Braun sa 24 poena i deset skokova, dok je Savović dodao 17 poena i čak 15 skokova.

Dobru partiju pružio je i kapiten Rakočević, koji je meč završio sa 13 poena, dok je kod Olimpije najbolji bio Prepelič sa 18 poena, a Salin je dodao 14.

Zvezda je dobro ušla u meč i koševima Brauna i Rakočevića do isteka prvog minuta vodila je sa 4:0, pre nego što je Salin postigao trojku za Ljubljančane, da bi Savović istom merom uzvratio. Od tada, ‘crveno-beli’ su u potpunosti kontrolisali utakmicu i samo povećavali svoju prednost. Zvezda je tako u šestom minutu vodila već sa 23:9, pošto su ključne poene u tim trenucima postigli Almond i Savović.

Beograđani su imali dvocifrenu prenost sve do devetog minuta, kada je Olimpija uspela ozbiljno da pripreti, posebno preko raspoloženog Salina, koji je imao stoprocentan šut za tri. Ljubljančani su uspeli da priđu na sedam poena na početku desetog minuta, ali su Vukoičićevi izabranici zaigrali afresivnije i uspeli da se održe u vođstvu do kraja četvrtine, za 30:21.

ilustracija

Početak druge četvrtine protekao je u potpunosti u znaku ‘crveno-belih’, koji su ponovo uspostavili potpunu kontrolu nad utakmicom. Tako su u 13. minutu vodili sa 18 razlike (39:21), a u tim trenucima najraspoloženiji u timu Zvezde bio je Braun. Potom je opet usledilo opuštanje, ali su Beograđani uspeli da održe sigurnu dvocifrenu prednost do odlaska na odmor. Nabolji u timu Zvezde u prvih 20 minuta bio je Braun sa 17 poena, dok su Savović i Almond dodali po deset. Kod Olimpije, Prepelič je postigao 11 poena.

Posle povratka sa odmora, igrači Zvezde su zaigrali još agresivnije i svojim protivnicima nisu dali ni najmanju priliku da im se približi. Tako su iz minuta u minut samo povećavali svoju prednost, koja je u 29. minutu iznosila i 20 poena (68:48), a sa tom razlikom su dočekali i poslednji period. Iako su igrači Olimpije pritisli 'crveno-bele' u prvoj polovini poslednje četvrtine, i uprkos nervozi, Zvezda je održala dvocifrenu prednost, a na to nije uticala ni tehnička greška koju je dobio Rakočević. Od tada Vukoičićevi izabranici su rutinski priveli meč kraju i zabeležili siguran trijumf.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: