Nazad

Zvezdi derbi u vaterpolu!

Izvor: B92 - Sport - Subota 10.11.2012 - 11:33

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 8:5 (1:1, 2:1, 2:2, 3:1) u utakmici šestog kola Prvenstva Srbije.

vaterpolisti


Poslednji put Zvezda je dobila Partizan još davne 1993. godine, na pobedu koja je sada ostvarena navijači 'crveno-belih' čekali su skoro dve decenije.

Partizan donedavno nije bio poražen šest godina na domaćoj sceni, a sada je za kratko vreme doživeo dva poraza, od Radničkog i Zvezde.

’Crno-beli’ su samo jednom tokom meča imali vođstvo (4:3), a Zvezda je meč prelomila sredinom poslednje deonice golovima Strahinje Rašovića i Andrije Prlainovića za prednost 7:5.

Upravo su oni bili najefikasniji kod domaćih sa po tri gola, a po jedan su dali Vapenski i Viktor Rašović. Dušan Mandić i Uroš Čučković predvodili su Partizan sa po dva pogotka, a Dedović je upisao jedan.

Zvezda je sa igračem više dala pet golova iz 10 pokušaja, dok su ’crno-beli’ realizovali samo dve od sedam takvih situacija. Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca dele prvo mesto na tabeli sa maksimalnih pet pobeda, dok je Partizan treći sa tri trijumfa i dva poraza.
ilustracija

Tekstualni prenos meča:

U fantastičnoj atmosferi na „Tašmajdanu“ Zvezda je prva stigla do prednosti – Čučković je isključen, golman Soro odbranio je udarac Strahinje Rašovića, ali je isti igrač iz drugog pokušaja pogodio gol (1:0).

Obe ekipe igrale su koncentrisano u odbrani, bilo je mnogo blokova i malo isključenja. Partizan je prvi put imao čoveka više na dva minuta do kraja i odmah je uspeo da izjednači preko levorukog Mandića – 1:1.

I dalje se igralo veoma tvrdo, bez mnogo isključenja, a prvo sledeće dobila je Zvezda početkom druge deonice.

Međutim, ’crno-beli’ su prozreli kombinaciju Zvezde i sprečili je da pređe u vođstvo, ali to je domaćima pošlo za rukom već u narednom napadu – novo isključenje za Partizan, a ’crveno-beli’ dolaze do prednosti golom Prlainovića na asistenciju Rađena (2:1).

Zatim Partizan nije iskoristio igrača više, baš kao ni Zvezda, a onda je Čučković pogodio sa distance za novo izjednačenje (2:2).

’Crveno-beli’ nisu dozvoljavali rivalu da u potpunosti preokrene – šut Rađena odbranio je Soro, ali je u završnici napada Vapenski pogodio sa boka za vođstvo Zvezde (3:2).

Domaći su imali gol viška na poluvremenu, a početkom trećeg perioda bili su veoma blizu prvog vođstva od dva gola razlike – prvo je Prlainović pogodio prečku, a onda su ’crno-beli’ izbili loptu sa zamišljene linije.

Zvezda je svoju šansu propustila, na drugoj strani Šefik je imao dve dobre odbrane, ali onda je usledio njegov mali kiks i Čučković je na četiri minuta do kraja četvrtine postigao novi pogodak iz daljine za izjednačenje (3:3).

ilustracija

Nedugo zatim usledio je potpuni preokret ’crno-belih’ – Rađen je zakasnio u odbrani, a Mandić je poslao loptu iza leđa Šefika za prvo vođstvo Partizana na utakmici (4:3).

Međutim, prednost gostiju nije dugo trajala, pošto je Zvezda u sledećem napadu dobila isključenje i izjednačila golom Rašovića na dodavanje Prlainovića (4:4). Borba se u potpunosti rasplamsala, Partizan je pogodio prečku, a na drugoj strani novo maestralno dodavanje Prlainović iskoristio je Rašović – 5:4.

Posle početnog gola sa igračem više, ’crno-beli’ nikako nisu uspevali da iskoriste brojčanu prednost u bazenu. Taj post prekinuli su početkom poslednje deonice, kada je posle lepe akcije Dedović zatresao mrežu za 5:5.

Već u sledećem napadu Zvezda vraća na svoju stranu, pošto je Viktor Rašović, rođeni Strahinjin brat, postigao svoj prvi gol na meču za prednost od 6:5.

Partizan nije iskoristio ni naredni napad, a na drugoj strani Prlainović je uhvatio na spavanju odbranu rivala i doneo Zvezdi dva gola viška prvi put na meču – 7:5.

Tada su ’crveno-beli’ prelomili meč, a poslednju priliku da se vrati u meč Partizan je imao na minut i po do kraja – gosti su sa igračem više solidno izgradili napad, ali je Šefik odbranio udarac Ćuka.

U narednom napadu, tačku na trijumf Zvezde stavio je Prlainović – 8:5.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: