Nazad

Baloteli: Hoću da budem najbolji strelac EP

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 29.06.2012 - 14:27

Nemačka je poklela pred Italijom, a "nestašni momak", strelac oba gola u pobedi "azura" nad "pancerima", Mario Baloteli nije krio oduševljenje nakon trijumfa.

"Ovo je najbolja noć u mom životu, ali se nadam da će u nedelju biti još bolje. Nadam se da ćemo pobediti, ne zanima me da li ću igrati dobro ili loše, sve dok svi budemo davali sve od sebe. Moramo da se opustimo, da se ne frustriramo zbog poseda lopte Španaca i igramo našu igru. Ne zaboravite da smo mi jedina ekipa koja je njima dala gol na prvenstvu. Dokazali smo da smo ravnopravni", rekao je Baloteli posle trijumfa.

Iako je na meču polufinala postigao tek svoj peti gol u reprezentativnoj karijeri, Mario se nada da će postati prvi strelac prvenstva. On je na EURO 2012 dao tri gola (osim dva Nemačkoj, bio je strelac i na meču sa Republikom Irskom).

"Pokušaću da osvojim nagradu za najboljeg strelca prvenstva. U fudbalu nekad to pokušaš više puta, ali se ne desi. Ili pokušaj nekoliko puta ili radi to stalno. Oba gola su bila važna i pomogla su u pobedi, tako da ću ih se podjednako sećati. Kasano mi je kod prvog fantastično asistirao, na način na koji samo on to ume, ali je i Montolivov pas bio fantastičan", istakao je Baloteli.

On ima velike šanse da popravi skor u finalu, budući da na listi najboljih strelaca na EP trenutno deli prvo mesto sa fudbalerima koji su već završili takmičenje - Rusom Alanom Džagoevim, Hrvatom Mariom Mandžukićem, nemačkim asom Mariom Gomezom i Portugalcem Kristijanom Ronaldom.

Mladi italijanski fudbaler poreklom iz Gane oba gola posvetio je svojoj majci, Silviji Baloteli, koja ga je sa svojim suprugom Frančeskom usvojila kada je Mario imao tri godine.

Ona je specijalno doputovala u Varšavu kako bi gledala svoga sina.

"Na kraju utakmice, kada sam otišao do majke, bio je najbolji trenutak. Rekao sam joj da su ovi golovi za nju. Dugo sam čekao ovaj trenutak, posebno što moja majka nije više mlada i ne može daleko da putuje, tako da sam morao da je usrećim kada je došla čak ovde. U Kijevu će me gledati i otac", kazao je Baloteli.


Finale Evropskog prvenstva igra se u nedelju 1. jula. Videćemo da li će se Prandeli opet odlučiti za napadački fudbal, do sada nekarakterističan za "azure" ili će Španija "uštopovati" zahuktale Italijane i odbraniti titulu prvaka Evrope.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: