Nazad

NBA (draft): Kentaki za istoriju

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 29.06.2012 - 14:33

Kentakiju je uspelo što nijednom koledž timu nikada nije – dao je prva dva pika na NBA draftu 2012!

Kako se i očekivalo Nju Orleans, koji je prvi birao, uzeo je Entonija Dejvisa. On igra na pozicijama četiri i pet. Zatim je Šarlot izabrao Majkla Kid-Gilhrista.

Najbolji tim NCAA lige dao je ukupno šestoricu novajlija u NBA ligi, ali su se između Kid-Gilhrista i sledećeg igrača Kentakija, Terensa Džonsa, koga je Hjuston izabrao kao 18. pika, umetnula četvorica iz Severne Karlone, i to Herison Berns (7, Golden Stejta), Kendal Maršal (13, Finiks), Džon Henson (14, Milvoki) i Tajler Celer (17, Dalas).

Očekuje se da se u narednoj sezoni pokaže da je ovaj draft bio “najjači” u poslednjih desetak godina, jer su mnogi igrači zbog lok auta u minuloj sezoni NBA ligi produžili staž u NCAA ligi da bi se sada pojavili.

Ove godine nije bilo srpskih košarkaša. Sa ovih prostora “draftovani” su Ognjen Kuzmić iz BiH (Golden Stejt) i Hrvat Tomislav Zubčić (Toronto).

Od Evropljana su se na draftu još našli Francuz Evan Furnije (Denver), Grk Kostas Papanikolau (Njujork)…

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: