Nazad

PRIMERA: Ni "Tigar" ne brani Real od Barse

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 17.12.2012 - 09:29

Katalonci na svom terenu pobedili Atletiko 4:1 i bodovno pobegli i jednom i drugom madridskom rivalu.

ilustracija

U nedelju uveče jedna stvar postala je jasna - u Španiji trenutno niko ne može da zaustavi Barselonu. Pa ni Radamel "El Tigre" Falkao.

Atletiko Madrid, predvođen sjajnim Kolumbijcem, dokazao je da trenutno jeste najsposobniji za to, ali ne i da može da se uhvati u ozbiljnu borbu sa Kataloncima. Kao dan je jasno i da to ne može ni njihov gradski rival, posrnuli Real Madrid.

Uprkos tome što su "jorgandžije" na Nou Kampu povele golom Falkaa, tim Tita Viljanove ostao je pribran i već do kraja poluvremena preuzeo prednost, pogocima Adrijana i Busketsa. Leo Mesi skrojio je konačnih 4:1, pogocima u 57. i 88. minutu.

Epilog takvog ishoda je jasan - Barselona je praktično već u decembru preotela titulu najljućem rivalu i samo bi čudo moglo da spreči Katalonce da sezonu završe sa peharom u rukama.

Nada Žozea Murinja da bi Radamel Falkao mogao da očisti brljotinje njegovog nezainteresovanog tima bila je "živa" samo pet minuta. Toliko vremena bilo je potrebno Adrijanu da golom na asistenciju Andresa Inijeste poništi perfektan pogodak Kolumbijca za vođstvo Atletika.

Snažni napač uzeo je u 31. minutu loptu posle greške Ćavija i Lionela Mesija, utrčao u kazneni prostor i "bocnuo" loptu dovoljno da prebaci Viktora Valdesa i ulije nadu celom Madridu.

Međutim, Atletiko nije bilo velikodušan prema svom gradskom rivalu, za razliku od Espanjola par sati ranije. Veliki pritisak i identične prilike Đerara Pikea i Inijeste u finišu poluvremena (šutevi sa sedam, osam metara iskosa sa leve strane) bile su uvod u vođstvo domaćih.

Karles Pujol izborio je rvačkim zahvatom priliku Serhiju Busketsu, a on je posle malo problema iskoristio. U toku je bio 45. minut.

Viljanova na pauzi nije promenio tim, Dijego Simeone jeste (Danijelom Dijazom zamenio Filipea Luiža). A potom je Lionel Mesi postigao dva gola. Svoj 89. i 90. ove kalendarske godine, a 57. i 58. u dresu Barselone (od 116 ukupno).

ilustracija
Prvi put je rastužio Madriđane u 57. minutu.

Prihvatio je loptu od Aleksisa Sančeza na oko 20 metara od gola, trčao nekoliko metara paralelno sa linijom kaznenog prostora i poslao je u donji levi ugao.

Navijači Barse mogli su da odahnu. Atletiko jeste u nastavku dokazao da zna da igra, da nije slučajno na drugom mestu, ali je opet morao da gleda nasmejanog Mesija kako proslavlja pogodak okružen saigračima.

Kaznio je u 88. minutu grešku domaćih, oteo im loptu na desetak metara od gola, ubacio loptu u mrežu i označio početak proslave...

... Pobede - sigurno, titule - izvesno.

BARSELONA: Valdes - Adrijano (od 85' Dani Alveš), Pike, Pujol, Alba - Buskets, Ćavi, Inijesta - Pedro (od 80' Pedro), Sančez (od 75' Alkantara), Mesi.

ATLETIKO: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luiž (od 46' Dijaz) - Koke, Gabi, Mario Suarez (od 56' Adrijan)Turan - Falkao, Dijego Košta (od 60' Tijago).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: