Nazad

A, sad - drugo kolo!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 12.06.2012 - 15:08

Utakmicama Grupe A, između Grčke i Češke, odnosno Poljske i Rusije, počinje drugo kolo na Evropskom prvenstvu.

Rusija se posle premijernih utakmica na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini izdvijila kao prvi favorit za jedno od dva mesta u Grupi A, koja vode u četvrtfinale.

"Zbornaja" je prvog dana Eura bila moćna, Češka je pregažena u Vroclavu - 4:1. Na ruku Rusima išao je i rezultat iz prvog meča, u kojem su u Varšavi Poljaci i Grci podelili bodove - 1:1.

U utorak će prvi na teren Česi i Heleni.

"Knedličkama" je računica prosta. Od prvog sudijskog zvižuka u Vroclavu moraće da krenu na pobedu. Čehe samo tri boda ostavljaju u igri za četvrtfinale. Sa druge strane, Grcima može da odgovara i bod, ali bi u slučaju remija, protiv Rusije trijumf bio moranje.

Poljska je razočarača svoje navijače na otvaranju Eura. Popravi će imati protiv mrskih naprijatelja - Rusa.

Levandovski i drugovi imali su sve protiv Grka... Prednost od 1:0, igrača više, veliku podršku publike, ali to nije bilo dovoljno. Nisu domaćini na toj utakmici izgubili dva boda, već su spasili jedan. Grčka je na kraju bila mnogo bliža pobedi, jer Jorgos Karagunis u 71. minutu nije realizovao penal.

Duel u Varšavi privlači veliku pažnju i na tribinama. Rusi su u Poljsku stigli u velikom broju, a na obe strane prve nedelje šampionata svojim postupcima ističu se huligani. Tuku se gde god se nađu. Slika kako ruski "navijači" prebijaju redare na stadionu u Vroclavu obišla je svet. Nažalost, nije to bio jedini incident. Slovenski huligani su na svom terenu potpuno zasenili zapadnoevropske.

Policija će definitivno imati pune ruke posla. Inače, utakmica Poljske i Rusije biće prvi takmičarski meč između dve selekcije još od 1983. godine, kada je SSSR pobedio kod kuće 2:0.

Uvodne mečeve drugog kola propustiće golman Poljske Vojčik Šćešnji i reprezentativac Grčke Sokratis Papastatopulos. Njih dvojica su prvi isključeni igrači na Euru.

Grupa A:

18, Vroclav: Grčka - Češka
20,45 Varšava: Poljska - Rusija

TABELA: Rusija 3, Grčka 1, Poljska 1, Češka 0 bodova 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: