Nazad

ABA: Srbija uzima Hrvatskoj mesto?

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 16.01.2013 - 15:58

Kako stoje stvari posle 17. kola u regionalnoj ABA ligi, Srbija će imati predstavnika više sledeće sezone, na račun Hrvatske.

ABA Liga

Srbija i Hrvatska za sezonu 2013/2014. imaju garantovana tri mesta u ligi, a čevrtog će dobiti federacija sa boljim koeficijentom.

Nakon što su u 17. kolu poražena sva četiri hrvatska tima, Srbija ima ubedljivu prednost, koeficijent 10.67, naspram samo 7 Hrvatske koja je federacija sa najslabijim učinkom u ligi.

Protekle sezone Cedevita, Cibona i Zagreb su imali bolji učinak od naših timova, pa zbog toga Srbija ima tri, a Hrvatska četiri kluba u ligi (umesto Zagreba, Zadar i Split).

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Igokee i Širokog, Bosna i Hercegovina će i sledeće sezona skoro sigurno imati dva predstavnika, kao i Slovenija koja bi trećeg dobila tek ukoliko bi Olimpija i Krka nadmašile predstavnike BiH, što je skoro nemoguće.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: