Nazad

ABA: Zvezda razbila Cedevitu!

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 10:01

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su 12. pobedu u regionalnoj ABA ligi, pošto su u meču 17. kola dobili Cedevitu kod kuće sa 90:65.

ABA: Zvezda razbila Cedevitu!

Posle poraza Partizana od Širokog. Zvezda se osamostalila na drugoj poziciji sa skorom 12-5, dok je Cedevita peta sa devet pobeda i osam poraza.

Zvezda je od samog početka bila bolji tim, već u petom minutu imala je dvocifrenu prednost i od tog trenutka do kraja meča prednost crveno-belih nije bila manja od devet poena.

Crveno-beli su vodili i sa 25 poena razlike (55:30), ali je Cedevita početkom poslednjeg perioda prišla na 11 poena viška. Međutim, Zvezda je sa tri vezane trojke, Radivojević i dve Lazić, ponovo došla do 20 poena viška i tako je meč odlučen.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Boris Savović sa 14 poena (5-10 iz igre, 6sk), Braun je imao 12 poena i 6 skokova, Cvetković 12 poena i 3 skoka, Rakočević je dao 11, a Lazić 10 poena.

Brejsi Rajt predvodio je goste sa 22 poena i 6 asistencija, a Goran Suton imao je 13 poena i 5 skokova.

Statistički gledano, odlučio je šut za tri poena – Zvezda je počela sa 5-5, a do kraja je imala 12 od 19 iza linijr 6.75m. Zanimljivo je da crveno-beli nisu imali nijedan ofanzivni skok, mada je na to uticao i odličan procenat šuta (za dva 20-36).

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra u sredu sa Galatasarajem u Evrokupu (sreda, 19.30h, TVB92), a u narednoj rundi ABA lige gostuje Igokei. Cedevita u 18. kolu dočekuje Olimpiju.


Tekstualni prenos meča:

Na početku meča najraspoloženiji je bio Rakočević – pogodio je šut za dva, zatim oba penala, a onda je pogodio tešku trojku i tako izvukao jedan loše organizovan napad Zvezde (7:2).

Poveli su domaći i sa sedam poena viška, ali je Katić brzo dobio dve lične greške čuvajući Bilana. Ušao je Braun, koji je odmah pogodio ‘2+1’ na asistenciju Rakočevića.

Zagrepčani su ostavljali i suviše prostora Nelsonu, koji je to iskoristio i pogodio trojku za 15:4 i prvi tajm aut na meču.

Zvezda je bila nepogrešiva u šutu za tri, pogodio je i Simonović, a na mini seriju Cedevite 4:0 odgovorio je Subotić. Crveno-beli su bili u neverovatnom šuterskom raspoloženju, a Nelson je nastavio seriju za +16 (24:8).

Ulazak Ilievskog trgnuo je Zagrepčane, on je ubacio pet poena u nizu, a razigrao se i Rajt, pa su gosti do kraja četvrtine smanjili na 28:19.

Crveno-beli su malo opuštenije igrali u odbrani na kraju prve deonice, ali su na početku druge to ispravili i čvrstom i koncentrisanom odbranom zatvorili su sve prilaze košu.

U napadu se težište sa spoljne premestilo na centarsku liniju i tandem Braun-Savović, a posle pogodaka Lazića, potom i Radivojevića u kontri gosti su zatražili tajm aut (38:19) .

Radivojević je pogodio i dodatno bacanje za +20, ali serija Zvezde nije se zaustavila do 42:19. Fantastičnih 14:0 pre nego što je nakon šest minuta druge četvrtine Suton pogodio trojku za 42:22.

Zvezda je i dalje igrala sjajno u odbrani, goste nije hteo šut za tri poena, pa je Zvezda na poluvremenu vodila sa 48:30.

U istom ritmu u odbrani domaći su nastavili i u trećoj četvrtini, a trener Vukoičić dao je nekoliko minuta u igri Mitroviću, koji je odličnom fintom i pogotkom digao publiku na noge – 55:30.

Tada je usledila prva kriza u igri Crvene zvezde, prvo napadački, a zatim se ona prelila i na odbranu. Seriju Cedevite započeo je Suton trojkom, Zvezda nije dala koš punih pet minuta, gosti su napravili 9-0, a onda je Radivojević pogodio trojku za 58:42.

Činilo se da je Zvezda ponovo uspostavila potpunu kontrolu, ali izgubljena lopta Cvetkovića i trojka Tomasa u poslednjoj sekundi doveli su Cedevitu na -13 pred poslednji dvominutni odmor (62:49).

Lazić je pogodio još jednu trojku, pa je Zvezda ponovo povela sa 20 poena razlike. Tada je meč odlučen, crveno-beli su uz nekoliko atraktivnih poteza priveli meč kraju za konačnih 90:65.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: