Nazad

Abidal ne odustaje od fudbala

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 05.08.2012 - 12:23

Fudbaler Barselone, koji je proletos morao na presađivanje jetre, očekuje da će se vratiti na teren u decembru.

  Iskusni francuski defanzivac je marta 2011. podvrgnut operaciji jetre, da bi 13 meseci kasnije bila obavljena i transplantacija tog organa, pošto problem nije rešen operacijom.

Lekari su mu rekli da će posle određene pauze moći ponovo da igra fudbal, a uskoro tridesettrogodišnji Abidal rešen je da to i uradi.

"Radim sve što lekari traže od mene. Mnogo mi je bolje nego pre tri meseca, ali moram da idem korak po korak, ipak je to bila teška operacija", rekao je Abidal španskim medijima.

"Počeo sam pomalo da radim u teretani. Nastaviću da napredujem i nadam se da ću u decembru biti spreman za povratak na teren. Biću razočaran ako probijem taj rok".

Abidal je iz Liona stigao na Nou Kamp leta 2007. godine. U dresu Barselone dva puta je bio prvak Evrope i tri puta šampion Španije.

U subotu je simbolično izveo početni udarac na prijateljskom meču između Pari sen Žermena i Barselone (2:2, penalima 1:4) na Parku prinčeva u Parizu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: