Nazad

Afera trese Španiju: Sedmorka namestila utakmicu

Izvor: Mondo, OK Radio - Svetski sport - Utorak 04.06.2019 - 11:18

Karlos Aranda, koji je priveden zbog nameštanja utakmica, rekao da je sedam igrača Valjadolida bilo umešano u nečasne radnje protiv Valensije.

Skandal potresa Primeru FOTO: La liga
Sedmorica fudbalera Valjadolida dobila su mito da puste utakmicu protiv Valensije u poslednjem kolu Primere, prenosi španski El Mundo.
 
U velikoj akciji protiv nameštanja u Španiji mediji citiraju izjavu bivšeg španskog fudbalera Karlosa Arande, privedenog zbog umešanosti u nečasne radnje.
 
"Sedmorica igrača su potkupljena, nijedan više", rekao je Aranda, koji se kladio na 10.000 evra da bi zaradio duplo više.
 
Fudbaleri Valjadolida bili su informisani da Valensija mora da ostvari "duplu pobedu", odnosno da vodi posle prvog dela igre i u nastavku takođe napravi razliku, što se i desilo.
 
Valensija je slavila u Valjadolidu 2:0 golovima Karlosa Solera u 36. i Rodriga Morena u 52. minutu i izborila plasman u Ligu šampiona.
 
Izveštaji iz Španije navode da čelnici dva kluba nisu znali da postoji bilo kakve ilegalne radnje, a pod sumnjom su i mečevi Ueska - Valensija 2:6 i Betis - Ueska 2:1.
 
Španska policija je zbog sumnje u organizovani kriminal i grupu koja se služi nameštanjem uhapsila ukupno 11 osoba, među kojima je kao vođa priveden bivši fudbaler Real Madrida i reprezentativac Španije Raul Bravo.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: