Nazad

Alba novi Barsin bek

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:37

Španski reprezentativac koji pokriva levu stranu terena preći će iz Valensije u Barselonu za 14 miliona evra.

Đordi Alba postaće prvo pojačanje Katalonaca u aktuelnom prelaznom roku, pošto su dva kluba postigla dogovor oko visine obeštećenja.

Standardni levi bek "crvene furije" potpisaće petogodišnji ugovor po povratku sa Evropskog prvenstva, na kojem Špance u nedelju očekuje finalna utakmica protiv Nemačke ili Italije.

Dvadesettrogodišnji Alba počeo je da trenira fudbal upravo u Barseloni, odakle je sa 16 godina prešao u nižerazrednu Kornelju, a zatim u Valensiju.

Za reprezentaciju je debitovao u finišu kvalifikacija za EURO 2012 i postepeno se nametnuo kao prva opcija Visentea del Boskea kraj leve aut-linije.

U timu Barselone zameniće iskusnog Francuza Erika Abidala, koji je proletos morao na transplantaciju jetre i pitanje je hoće li nastaviti profesionalno da igra fudbal. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: