Nazad

Ana savladala Matildu Johanson

Izvor: Blic sport - Svetski sport - Ponedeljak 07.05.2012 - 08:51

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na Mastersu u Madridu pošto je u prvom kolu savladala Matildu Johanson iz Francuske sa 6:4, 6:1.

U drugom duelu Ivanovićeve i 90. igračice na WTA listi, Johansonove, nijednog trenutka nije bilo dileme oko pobednice.

Ana je lako povela u prvom setu sa 5:1, ali je kao i mnogo puta u poslednje vreme potpuno nepotrebno stala i sa tri, četiri loše procene izgubila samopouzdanje.

To je kaznila Johansonova i došla ne samo do 5:4 već je i servirala za izjednačenje, ali je Ana načinila brejk za vođstvo u setovima.

U drugom setu kao da je Ivanovićeva prelomila da se ne muči previše i već razmišljajući o drugom kolu, u furioznom ritmu je za manje od 40 minuta došla do ubedljivih 6:1.

Ovom pobedom, srpska igračica već je dobila 80 poena, pošto je prošle sezone ispala u prvom kolu Madrida.

Anu čeka Nađa Petrova, koja je sa 4:6, 6:3, 6:1 savladala Vaniju King. Do sada su se sastajale 11 puta, a Ivanovićeva vodi sa 6:5.

Jelena Janković igraće u ponedeljak protiv domaće predstavnice Karle Suarez Navaro, tragičarke upravo završenog turnira u Eštorilu.

Karla je naime, imala 1:0 u setovima i nekoliko meč lopti u finalu protiv Kaje Kanepi ali je Estonka preokrenula i slavila sa 3:6, 7:6, 6:4. Umor protivnice mogao bi da bude presudni faktor u korist Jelene.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: