Nazad

Ana: Spremna za Azarenku

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:08

Ana Ivanović pobedom nad Julijom Gerges stigla do osmine finala, prvi put posle 2009. godine. Na redu duel sa drugom igračicom sveta.

Srpska teniserka je u trećem kolu Vimbldona uspela da sve što je propustila u prvom setu, nadokandi u nastavku - 3:6, 6:3, 6:4.

Ona je tako napravila korak dalje u odnosu na prošlu godinu i prvi put posle 2009. domogla se plasmana u osminu finala.

"Oduševljena sam što sam prošla dalje. Julija je igrala veoma dobro i vršila je pritisak, a ja sam uspela da preokrenem stvari u nastavku i veoma sam zadovoljna zbog toga. To mi daje dodatno samopouzdanje. Takođe veliko je zadovoljstvo ući u drugu nedelju turnira. Nisam imala velika očekivanja, jer sam došla u London bez ijedne odigrane partije na travi i sa vrlo oskudnom pripremom. Ali, kroz mečeve sam polako ušla u ritam i zaista se osećam bolje na terenu. Sada želim samo da odigram najbolje što mogu. Poen po poen", preneo je "Žurnal" Anine reči posle pobede.

Ana je igrala veoma duboko, ali i precizno. Često se posle njenih udaraca dizala kreda sa linija u vazduh. Ono što je verovatno i bilo najvažnije, to su odlični poeni u presudnim trenucima.

"Pogotovo je na travi takva igra važna, jer možeš da dobiješ samo jednu ili dve šanse. Ja sam uspela da ih iskoristim. Stvarno sam bila smirena u važnim momentima. Čak i šanse koje sam propustila u početku meča ili seta, posle sam nadoknadila".vanovićevu u osmini finala čeka duel sa doskorašnjom kraljicom tenisa, Viktorijom Azarenkom. Koliko značaja pridaje sledećem duelu, najbolje govori činjenica da je njen trener odgledao celu pobedu Srpkinje.

"Meč u trećem kolu je bio dobra priprema za Azarenku, jer ona igra slično kako Gergesova, agresivno, ima dobar servis. Biće veoma težak meč, u to ne sumnjam. Ona ima veliko samopouzdanje", istakla je Ivanovićeva, koja je najbolji rezultat na Vimbldonu ostvarila 2007. kada je igrala u polufinalu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: