Nazad

AO: Federer pregazio Amerikanca pa sada čeka SRBINA

Izvor: Blic, OK Radio - Svetski sport - Ponedeljak 20.01.2020 - 12:55

Švajcarski teniser, Rodžer Federer protutnjao je kao brzi voz prvim kolom Australijan opena. On je počistio sa terena "Rod Lejver Arene" Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 6:3, 6:2, 6:2.

Švajcarac bio apsolutno dominantniji FOTO: AP
Uveliko je nagazio u 39. godinu životu, ali to mu nije smetalo da u kišnom danu u Melburnu oduševi svoje navijače i priredi im igru kakvu su želeli da vide.
 
Već na prvom servisu Džonsona, treći igrač sveta napravio je brejk, a kada je u narednom gemu spasao jedinu brejk loptu koju je prepustio rivalu, mogao je s lakoćom da odigra ostatak prvog dela igre i da ga brzo i osvoji.
 
Slična priča pratila je i drugi set, samo što je Federer dva puta "brejknuo" Amerikanca i to u prvom i trećem gemu, dok je gotovo identičan tok pratio i treći set.
 
Jasno je da je Švajcarac bio apsolutno dominantniji. Odlično je servirao, u visokom procentu je osvajao poene onda kada pogodi prvi servis, bio je uspešan na pet od devet brejk lopti, dok je sa druge strane dobro i riternirao, pa je smirio protivnikov početni udarac.
 
Koliko je dobar bio Federer protiv 75. tenisera sveta, govori podatak da je meč trajao samo jedan sat i 24 minuta. Naredni Rodžerov protivnik biće pobednik iz okršaja Halis - Krajinović, a taj meč prekinut je zbog kiše u taj-brejku prvog seta. Ukoliko srpski teniser savlada Francuza duel sa Federerom biće četrvti, a posle sva tri do sada slavio je Švajcarac.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: