Nazad

AO: Pobede Novaka, Janka i Ane

Izvor: B92 - Svetski sport - Petak 18.01.2013 - 13:58

Novak Đoković, Janko Tipsarević i Ana Ivanović ostvarili su pobede u singlu u mečevima trećeg kola Australijan opena.

Ivanović-Janković

Prvo smo imali prilike da gledamo srpski okršaj u kojem je Ana Ivanović pobedila Jelenu Janković sa 7:5, 6:3, pa će u sledećem kolu igrati sa Agnješkom Radvanjskom.

Novak Đoković pobedio je Radeka Štepaneka sa 6:3, 6.4, 7:5 i sada ga čeka pobednika duela Vavrinka - Kveri, dok će Janko Tipsarević igrati sa Almagrom posle novog maratona u kojem je dobio Benetoa sa 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.

Nenad Zimonjić je sa Katarinom Srebotnik dobro počeo takmičenje u miksu.

7.53h Triler Janko prvi put među 16!

Tipsarević

Janko Tipsarević prvi put u karijeri plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je posle tri i po sata borbe dobio Žilijena Benetoa sa 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3. U meču punom preokreta i sa mnogo oscilacija srpski teniser imao je 48 vinera i 46 neiznuđenih grešaka, a Beneto je zabeležio 47 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka. Naredni Jankov rival je Nikolas Almagro, koji je u tri seta izbacio Janoviča.

Jedini put Tipsarević i Almagro igrali su u četvrtom kolu Rolan Garosa prošle godine, a tada je Španac slavio sa 6:4, 6:4, 6:4.

7.08h Đoković slomio tvrdog Štepaneka

Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je savladao Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:3, 7:5. Novak je ukupno imao 37 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, a Štepanekov odnos bio je 26/37. Novaka sada čeka ili Vavrinka ili Kveri.

Štepanek je u sva tri seta pružio jak otpor Novaku, ali je srpski teniser bio psihički jak i svaki put bi dočekao svoju šansu. U vrlo tvrdom meču Đokoviću je po brejk bio dovoljan u svakom setu, dok on suparniku nije dozvolio nijedan.

4.23h Ana dobila srpski derbi

Ivanović

Ana Ivanović pobedila je Jelenu Janković sa 7:5, 6:3 u trećem kolu Australijan opena. Ana je tako dobila Jelenu osmi put u 11 međusobnih mečeva, a sledeća rivalka joj je Poljakinja Agnješka Radvanjska. U vrlo kvalitetnom meču Ana je imala 28 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Jelena upisala 17 direktnih poena i 19 grešaka.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: