Nazad

ATLETIKA: Isinbajeva 2013. ide u penziju

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:13

Svetska rekorderka u skoku s motkom najavila završetak karijere sledeće godine, a pre toga želi treće olimpijsko zlato u nizu

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva odlučila je da 2013. stavi tačku na uspešnu karijeru.

Ona je izjavila da do tada ima zacrtano da ispuni još dva velika zadatka - da treći put u nizu osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a onda se u Moskvi na Svetskom prvenstvu u avgustu 2013. i definitivno oprosti od atletike.

Vlasnica svetskog rekorda u skoku s motkom sa rezultatom 5,06 metara, propustila je Evropski šampionat, koji se trenutno održava u Helsinkiju, u želji da na OI u Londonu ponovo "doleti" do zlata.

"U ovom trenutku sam potpuno posvećena Olimpijskim igrama u Londonu i mislim da sam 90 odsto spremna. A onda, 2013. biće moja poslednja godina na atletskim takmičenjima", izjavila je Isinbajeva, koja je sa dva svetska rekorda slavila u Atini, 2004. i u Pekingu 2008. godine.

Jelena Gadžievna Isinbajeva ima 30 godina i u karijeri je čak 28 puta obarala svetski rekord u skoku s motkom, zbog čega je već sada mnogim smatraju najboljom atletičarkom u toj disciplini svih vremena. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: