Nazad

Bah: Odlaganja Olimpijade više neće biti

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Svetski sport - Četvrtak 21.05.2020 - 12:52

Moramo da se uzdamo u mišljenje stručnjaka, a Igre bez publike niko ne želi, rekao je predsednik MOK

Olimpijske igre u Tokiju naredne godine ili ih neće biti FOTO: EPA-EFE
Olimpijske igre u Tokiju održaće se naredne godine ili ih neće biti, izjavio je Tomas Bah, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
 
On je u razgovoru za Bi-Bi-Si rekao da nije moguće svake godine menjati ceo sportski kalendar i držati sportiste u neizvesnosti.
 
"Uspostavili smo jedan princip, želimo organizovati Igre u bezbednom okruženju za sve aktere, niko ne zna kako će svet izgledati za godinu i dva meseca. Zato moramo da se uzdamo u stručnjake i potom donesemo odgovarajuću odluku", rekao je Bah.
 
Na pitanje koliko je uveren da će se OI ipak održati, Bah je rekao da svi moramo da budemo spremni na različite scenarije i priznao da mu je premijer Japana Šinzo Abe jasno stavio do znanja da je za njih sledeće leto poslednja opcija.
 
"Iskreno, imam razumevanja za to, jer ne možete zauvek da imamo zaposleno 3.000 ili 5.000 ljudi u Organizacionom odboru", rekao je Bah i dodao da održavanje Igara bez publike nije ono što se želi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: