Nazad

Barjaktar posvađao Hrvate

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 09.07.2012 - 15:15

Hrvatski olimpijski komitet pred teškom odlukom, ko će nositi šahovnicu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu ?!

Više je kandidata za ulogu barjaktara hrvatskog olimpijskog tima, pominju se imena Ane Zaninović, reprezentativke u tekvondou, odnosno vaterpoliste Igora Hinića te rukometaša Venia Loserta. Međutim, svaki od sportova koji će učestvovati na OI voleo bi da baš njegov predstavnik ponese državno znamenje.

Tako se Slavko Goluža, selektor rukometaša, oglasio povodom ovog slučaja. On tvrdi da barjaktar treba da bude Venio Losert.

"On je osvajač dva olimpijska zlata, tri svetske medalje, dve evropske... Prema tome, ako će se gledati dosadašnji kriterijumi, po kojima se dodeljivala ta čast da neko bude predvodnik sportista, onda mislim da je on taj", jasan je Goluža.

Ana Zaninović, čini se ne pravi problem u vezi sa ovom situacijom.

"Svaki sportista koji dobije tu priliku zaslužio ju je svojim odricanjem i radom, tako da ko god bude nosio zastavu, ja ću biti zadovoljna", skromna je Zaninovićeva.

Posljednji spor oko nošenja zastave vodio se uoči Igara u Atine 2004. Biralo se baš između današnjeg selektora rukometaša i vaterpolista Dubravka Šimenca, koji je na kraju poneo šahovnicu.

Jasno je da će Hrvatski olimpijski komitet biti na mukama da ugodi svim stranama.

Ipak, da celu stvar treba prepustiti olimpijskom odboru, mišljenja je barjaktar iz Atlante 1996. Perica Bukić.

"Teško je opisati to zadovoljstvo i ushićenje, ali mislim da to ne sme biti razlog za sukobljavanje sportova i pojedinaca. Jer, bez obzira ko nosio zastavu, jednako ćemo se veseliti svakoj medalji iz Londona", tvrdi Bukić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: