Nazad

BIRMINGEM: Jelena pobedila

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 13.06.2012 - 23:32

Srpska teniserka u drugom kolu savladala Britanku Melani Saut 6:1, 7:6.

elena Janković plasirala se u treće kolo prvog ovosezonskog turnira na travi, u Birmingemu, savladavši domaću teniserku Melani Saut 6:1, 7:6 (3) posle sat i 32 minuta igre.

Jelena je, kao peti nosilac bila slobodna u prvom kolu, i ovo joj je tek treći uspešan start na poslednjih deset turnira.

Srpkinja je lako izašla na kraj sa 264. igračicom sveta u prvom setu, napravila je dva brejka i posle 35 minuta dobila taj deo igre - 6:1.

Muke za 27-godišnju Beograđanku nastale su u nastavku. Britanka je iskoristila četvrtu brejk loptu na meču i povela 2:0. Džej Džej je uspela da uzvrati za 3:4.

U desetom gemu u kome je Jelena servirala (4:5), Melani Saut je imala dve set lopte, ali ih nije iskoristila. Kažnjena je za propuštenu šansu, pa je Jankovićeva napravila brejk već u sledećem gemu - 6:5. Tada je trebalo samo da "odservira" pobedu.

Međutim, Melani Saut se nije predala već je napravila još jedan brejk i obezbedila taj-brejk. Ipak, 22. igračica sa WTA liste odlučila je da ne ide u treći set - 7:3. 

Jelena će se u trećem kolu sastati sa Kejsi Delakva (Australija, 107. na WTA). Biće im to prvi susret.

Inače, Džej Džej je dva puta igrala u finalu turnira u Birmingemu, 2005. je poražena od Marije Šarapove, a trofej je osvojila dve godine kasnije kada se upravo Ruskinji revanširala.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: