Nazad

BIRMINGEM: Jelena u finalu!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 17.06.2012 - 23:15

Jelena Janković dobila i drugi meč u nedelju, u polufinalu napravila preokret protiv Đi Ženg - 6:7, 7:5, 6:1. Za trofej sa Melani Udin.

Jelena Janković igraće u finalu prvi put još od avgusta prošle godine u Sinsinatiju. Srpska teniserka je u nedelju završila četvrtfinalni meč turnira u Birmingemu sa Japankom Misaki Doi (6:3, 6:4), a zatim je u polufinalu savladala Kineskinju Đi Ženg - 6:7, 7:5, 6:1.

Za trofej, prvi od marta 2010. kada je bila najbolja u Indijan Velsu, a 13. u karijeri, boriće se sa Amerikankom Melani Udin. Meč će se igrati u ponedeljak.

Kiša u Birmingemu u potpunosti je poremetila raspored turnira, pa je, primera radi, Džej Džej počela duel sa Doi još u subotu, završila ga dan kasnije, a onda ponovo morala na teren.

Veliku borbu vodile su Srpkinja i Kineskinja u prva dva seta. Jelena je napravila brejk za 2:1, ali je 32. teniserka sveta napravila preokret za 4:2. Ipak, 27-godišnja Beograđanka izjednačila je na 4:4.

Mogla je JJ još jednom da oduzme servis protivnici, u 11. gemu, ali nije uspela.

O osvajaču prvog seta odlučio je taj-brejk u kome Kineskinja nije pružila ni trunku nade petom nosiocu. Na startu je napravila dva mini brejka (3:0), zatim i treći za 5:2, a onda je taj deo dobila ubedljivim rezultatom - 7:2.

U drugom setu teniserke su bolje servirale. Đi Ženg je propustila jednu, a Jelena dve brejk lopte. Pritom je pokazala znake nervoze, glasno se ljutila na sebe:

"Koliko me ovo iritira", uzviknula je Jelena posle nekoliko promašaja.

Međutim, pri vođstvu 6:5 napravila je brejk bez izgubljenog poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

"Ajde", bodrila je sebe Džej Džej.

Nije se zaustavila. Potpuno je dominirala, "vezala" je šest gemova, odnosno povela je 4:0 u trećem setu. U međuvremenu, Đi Ženg je zbog povrede zadnje lože zatražila medicinsku pomoć. Nije se Kineskinja predavala iako se vidno loše kretala.

Nedeljni maraton završen je posle dva sata i 38 minuta megdana sa Kineskinjom - 6:1.

Jelena je savladala Đi Ženg šesti put u njihovom sedmom duelu.

"Naravno, zadovoljna sam zbog pobede. Nije bilo nimalo lako protiv odlične protivnice, koja je posebno dobra na ovoj podlozi", izjavila je Jankovića i na kraju podsetila:

"Prvi put sam igrala na turniru na travi baš ovde u Birmingemu".

Biće joj ovo treće finale na tom turniru. Prvo je izgubila 2005. od Marije Šarapove, ali joj se revanširala dve godine kasnije.

U ponedeljak u finalu sastaće se sa Udin, od koje je izgubila jedini dosadašnji susret, na Vimbldonu 2009. Amerikanka je trenutno 209. na WTA listi.

Melani Udin (8) je u polufinalu savladala Ekatarinu Makarovu 6:4, 3:6, 6:2. Amerikanka je takođe u nedelju morala da završi četvrtfinalni meč sa zemljakinjom Irinom Falkoni - 6:4, 5:7, 7:5.

Jelena će dan posle finala u Birmingemu startovati na turniru u Hertogenbošu protiv Sofije Arvidson. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: