Nazad

Blanka Vlašić neće videti London

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 14.07.2012 - 20:14

Najbolja hrvatska atletičarka neće učestvovati na Olimpijskim igrama. Nije uspela da na vreme zaleči povrede skočnog zgloba i ahilove tetive.

Jedna od najboljih svetskih skakačica u vis Blanka Vlašić (29 godina, 193 cm) neće imati priliku da u Londonu brani olimpijsko srebro, osvojeno u Pekingu pre četiri godine.

Suočena sa komplikovanom povredom skočnog zgloba i ahilove tetive, dugo je odlagala konačnu odluku o (ne)učešću na Igrama, ali...

"Nadala sam se čudu, ali sad je izvesno da moj nastup na Olimpijskim igrama nije realan", rekla je najtrofejnija hrvatska atletičarka.

"Stanje sa mojim skočnim zglobom i ahilovom tetovom je sve bolje, a treninzi su sve kompleksniji. Vreme je ono što mi nedostaje. Da se nije dogodila infekcija, koja me je vratila na početak, verovatno bih uspela da potpuno saniram povredu i pripremila bih se za nastup na Igrama", dodala je.

Iako joj je teško, ne odustaje od odlaska u Brazil 2016. godine, kao ni od puta u Istanbul, Tokio ili Madrid, potencijalne domaćine OI 2020.

"Iza mene su tri nastupa na Olimpijskim igrama, a želja mi je da učestvujem i u Brazilu i bar još na jednim nakon njega".

Vlašićeva je dva puta bila prvakinja sveta na otvorenom (2007. i 2009), kao i u dvorani (2008. i 2010). Osvajala je medalje i na mitinzima Zlatne i Dijamantske lige, ali će joj, ipak, bar još četiri godine nedostajati zlato sa Olimpijskih igara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: