Nazad

BOKS: Pekmen poražen, a pobedio(VIDEO)

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 21.06.2012 - 11:48

Slavnom Filipincu ukradena titula u meču protiv Amerikanca Timotija Bredlija za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji.

Moraće ponovo u ring!

Predstavnici Svetske bokserske organizacije (WBO) i petorica međunarodnih sudija utvrdili su naknadnom analizom snimka meča da je Mani Pakajo pobedio Amerikanca Timotija Bredlija u meču za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji, koji je 10. juna održan u Las Vegasu.

Ali, titula ostaje u vlasništvu američkog boksera.

Sudije su pobedu dodelile Bredliju, koji je uprkos dobijenim batinama postao svetski šampion. Pravila nalažu da rezultat ne može da se promeni, pa će najverovatnije uskoro biti zakazan revanš meč.

Bredli je je i dalje ne poražen u 30 profi borbi, u kojima je upisao sve pobede.

"Biće revanša. Znam da publika nije zadovoljna konačnim ishodom i moram da dam priliku Maniju da vrati titulu", naglasio je posle meča američki bokser.

Pakajo je u spornoj borbi prvi put posle sedam godina doživeo poraz. U karijeri je odradio 60 profesionalnih mečeva, zabeležio je 54 pobede (38 nokautom), četiri poraza i dva remija.

Filipinac je pre četiri godine u revijalnom "meču snova" u Las Vegasu pobedio Oskara de la Hoju tehničkim nokautom u osmoj rundi.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: