Nazad

Bolta oslobodili plaćanja poreza

Izvor: RTS - Svetski sport - Petak 08.02.2013 - 09:58

Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Usein Bolt neće platiti porez na ovogodišnjoj Dijamantskoj ligi u Londonu, saopštio je brtanski ministar finansija Džordž Ozborn.

 

Pored Bolta, i ostali inostrani učesnici mitinga u Londonu biće oslobođeni obaveze plaćanja poreza.
 
"Drago mi je sto sam odobrio ovaj izuzetak od pravila", rekao je Ozborn.
 
Trostruki osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. nije se pre toga takmičio u britanskoj prestonici još od 2009. zbog poreskih pravila koja bi mu praktično "ispraznila džep".
 
Miting u Londonu zakazan je za 27. juli na Olimpijskom stadionu i očekuje se da svih 80.000 mesta bude rasprodato.
 
Britanska poreska pravila utvrđuju obavezu da svi inostrani sportsti plate porez ne samo na zaradu na mitingu, već i na celokupni prihod, uključujući sponzorske ugovore. Uprkos izuzetku od pravila koje je britanski ministar finansija uveo, još nije potvrđeno učešće Bolta na mitingu u Londonu.
 
"Miting je samo dve nedelje pre prvenstva sveta u Moskvi, što znači da je prilično kasno. Ipak, radi se o Londonu i Olimpijskom stadionu, što je samo po sebi privlačno", rekao je Boltov menadžer Riki Sims.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: