Nazad

Borusija odbranila titulu prvaka u Nemačkoj!

Izvor: Blic - Svetski sport - Subota 21.04.2012 - 21:57

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda načinili su veliki podvig odbranivši titulu prvaka u Nemačkoj!

Borusija je znala da je pobeda protiv imenjaka iz Menhengladbaha ponovo kruniše kao vladare Bundeslige.

Od prvog minuta zagrizli su izabranici Jirgena Klopa kako bi se revanširali sjajnoj publici na ogromnoj podršci i privrženosti tokom cele sezone. Inicijativa je krunisana u 23. minutu kada je Šmelcer idealno poslao loptu u centar šesnaesterca, a Ivan Perišić glavom smestio loptu u donji levi ugao perspektivnog Ter Stegena.

Veliku žurku i proslavu na Signal Iduna areni upotpunio je nosilac igre Šinđi Kagava u 59. minutu posle čega je i definitivno postalo jasno da popularna "salatara" neće promeniti vlasnika - 2:0!

Ovo je osmi put u istoriji da je Borusija iz Dortmunda osvojila šampionsku titulu, a zanimljivo je da su treći put uspeli da odbrane naslov prvaka.

Bajern iz Minhena privremeno je odložio slavlje Borusije iz Dortmunda pobedom protiv Verdera - 2:1.

Trener gostujućeg sastava Jup Hajnkes odlučio je da odmori većinu prvotimaca za predstojeći revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Reala, a to je domaćin znalački iskoristio preko Nalda u 51. minutu.

Isti igrač prešao je put od heroja do tragičara jer je autogolom omogućio izjednačenje Bajernu, a onda je na scenu stupio Frank Riberi i u poslednjem minutu doneo pobedu "bavarcima" - 2:1.


U ostalim mečevima, fudbaleri Herte su neprijatno iznenadili navijače pošto su poraženi od poslednjeplasiranog Kajzerslauterna, koji je već viđen u drugoj ligi - 2:1. 


Kirh i Vuten su u prvom poluvremenu šokirali publiku u Berlinu, a nadu domaćem timu dao je Niemejer na startu drugog dela igre. Ipak, isti igrač je dobio crveni karton i sprečio povratak Herte.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: