Nazad

Čelsi u finalu Lige šampiona!

Izvor: B92 - Svetski sport - Utorak 24.04.2012 - 22:54

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su sa igračem manje igrali 2:2 (1:2) sa Barselonom na "Kamp Nou"!

Crveni karton Džon Teri

Barselona je imala dva gola prednosti, igrača više od 36. minuta, penal početkom drugog dela, ali se Čelsi ponovo sa privremenim trenerom plasiral u finale LŠ.

 

Buskets i Inijesta su doneli Barsi 2:0, u međuvremenu je Teri isključen, ali to nije bilo dovoljno. Ramireš je lobovao Valdesa za 2:1, Mesi je pogodio prečku iz penala, da bi Tores u 91. minutu predriblao Valdesa za 2:2.

 

Posle prvih 45 minuta apsolutne domanacije Barselone, rezultat je 2:1. Katalonci su 35 minuta probijali bunker Čelsija, a onda je usledilo ludih 12 minuta do kraja poluvremena.



U deset minuta Buskets i Inijesta su doneli dva gola prednosti Barseloni, a u međuvremenu Teri je dobio crveni karton. Ipak, u nadoknadi vremena Ramireš je maestralno reagovao na pas Lamparda i lobom vratio goste u igru.



Gvardiola je meč počeo sa tri defanzivca, od kojih je jedan Havijer Maskerano koji uglavnom igrao kao zadnji vezni igrač, pa je na klupi Danijel Alveš. U startnoj postavi Čelsija je Branislav Ivanović.



Katalonci su neporaženi u poslednjih 15 mečeva u Evropi na "Kamp Nou", od oktobra 2009. Ipak, Čelsi je jedini od 52 tima koji je ostao nepobeđen protiv Gvardioline Barselone.
 


U poslednja četiri duela u Kataloniji viđena je veoma izjednačena borba, Barsa je slavila 2:1 u sezoni 2004/2005, 1:1 je bilo u sezoni 2005/2006, sledeće je ponovo bilo nerešeno (2:2), dok golova nije bilo pre tri godine.



U drugom revanš meču polufinala, u sredu se u Madridu sastaju Real i minhenski Bajern.

 
 
 
 

 


Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: