Nazad

Česi zapamtili Grcima 2004...VIDEO

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 12.06.2012 - 22:46

Golovima Jiračeka i Pilara Česi već u šestom minutu poveli 2:0. Gekas ublažio poraz Grka posle velike greške Petera Čeha.

Reprezentacija Češke uradila je nešto što niko pre nije na evropskim prvenstvima - dala je dva gola u uvodnih šest minuta. Zahvaljujući njima uspela je da savlada Grčku i najavi da bi mogla da napravi podvig koji je već načinila 1996. godine. Tada je posle uvodnog poraza u grupi ipak uspela da se domogne četvrtfinala. To je uspelo samo još dvema reprezentacijama.

Grci gotovo da mogu već da se pakuju, jer posle dve utakmice imaju samo bod, dva manje od Čeha...

U drugom kolu Grupe A na EURO 2012, Češka - Grčka 2:1 (2:0)

Ekipa Mihala Bileka povela je već posle 140 sekundi igre preko Petra Jiračeka, a već u šestom minutu Vacslav Pilar je povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Teofanis Gekas u 53. minutu.

Česi su naučili lekciju iz prvog kola kada su ih deklasirali Rusi (1:4). Krenuli su furiozno na početku utakmice na stadionu Munisipal u Vroclavu i posle šest minuta nagovestili da će se revanširati Grcima za bolan poraz u polufinalu EP 2004. kada je Trajanos Delas golom u 105+1. minutu odveo svoj tim do finala, kasnije i do titule prvaka Evrope.

 Takođe, Česi su postavili rekord, jer je prethodno do vođstva od 2:0 najbrže stigla Holandija, protiv Nemačke 1992, u 15. minutu.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: