Nazad

Četvrtfinale Đoković-Tipsarević

Izvor: Blic sport - Svetski sport - Petak 11.05.2012 - 07:22

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu pošto je sa 7:6(5), 6:4 porazio Švajcarca Stanislasa Vavrinku.

Novak je posle teškog meča sa Danijelom Himeno-Traverom opravdanje mučenja pronašao u kvalitetu plave šljake, međutim već narednog dana radio je "udarnički" na privikavanju na novu podlogu.

Upozorenje da ne sme da olako uđe u meč sa Vavrinkom, stiglo mu je od najvećeg rivala Rafaela Nadala koji je neočekivano poslat kući, odnosno kojeg je da 2:1 u setovima pobedio sunarodnik Fernando Verdasko.

U prva tri gema Novak je pokazao da su silni treninzi doneli boljitak u njegovom snalaženju na ozloglašenoj podlozi i on je poveo sa 2:1 protiv Švajcarca.

Vavrinka je uzvratio zahvaljujući dobrim servisima i Novakovim problemima da iskontroliše udarce na riternu, dok je u narednom gemu sjajnim servisima došao do 3:2.

Ništa novo ni u naredna dva gema, s tim da je Novak na svoj servis izgubio još jedan, ukupno dva poena do sada.

Najdramatičniji bio je deseti gem u kojem je Novak stigao do ogromnih 0:40. Neverovatno ali je što zbog proklizavanja, što zbog servisa Vavrinke sve tri šanse prokockao.

Posle dva, tri minuta, dobio je još dve prilike za set, ali je prvo poslao lopticu u aut, a onda je Vavrinka imao servis viner. Na kraju - 5:5.

Ni nova dva gema nisu doneli preokret i ušlo se u taj-brejk u kojem je Novak na startu napravio mini-brejk ali ga je začudo duplom servis greškom poništio (4:4).

Posle dva efektna poena sa obe strane, Novak je novim mini-brejkom došao do šeste prilike za set, koju je vinerom i iskoristio (7:6).

Đoković je na pravi način nastavio bitku za četvrtfinale i u velikom stilu već na početku oduzeo servis Švajcarcu koji je počeo da gubi konce na pri svom servisu - 2:1.

Srpskom teniseru je ostalo samo da čuva svoj servis što je i činio. Neznatna agresija na protivnika i defanzivni potezi otkrili su nameru Noleta da se brani i održava postignutu prednost - 4:2.

Poljuljano samopouzdanje Vavrinke omogućilo je našem teniseru da u talasima šalje razorne i precizne forhende koji su vršili veliki pritisak na Švajcarca.

Slika jasnija postaje kada Đoković uz pomoć Vavrinkinih grešaka uspeva da napravi još jedan brejk i natera protivnika da juri nemoguću misiju - 5:2.

Novak je u poslednjem gemu ostavio malo vremena i za skraćene lopte koje su bile slatke poslastice za publiku prisutnu na centralnom terenu u Madridu.

Ali takve poslastice su Đokovića koštale pošto je nakon dugog gema izgubio svoj servis - 5:3.

Vavrnika je ozbiljno shvatio poklon i tako ga potvrdio i naterao našeg tenisera da još jednom servira za pobedu - 5:4.

Srpski teniser je video da je đavo odneo šalu, tako da je ekspresno napravio nove meč lopte od kojih je četvrtu iskoristio i sebe posalo u čevrtfinale Mastersa u Madridu.

Da bar jedan srpski predstavnik bude u polufinalu pobrinuo se Janko Tipsarević, prvim trijumfom nad Francuzom Žilom Simonom, kojim je zakazao srpski derbi na plavoj šljaci.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: