Nazad

Četvrtoligaš šokirao Arsenal u Kupu

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 12.12.2012 - 09:55

Engleski četvrtoligaš Bredford Siti priredio je senzaciju eliminisavši londonski Arsenal u četvrtfinalu Liga Kupa!

Četvrtoligaš šokirao Arsenal u Kupu

Bredford Siti je bio bolji od engleskog velikana na penale 3:2, nakon što je posle 120 minuta bilo 1:1. Ovo je najveći uspeh Bredford Sitija još od 1911. kada je osvojio FA Kup.

Njemu će rival u polufinalu "Capital One" Kupa biti ekipa Aston Vile, koja je posle preokreta savladala Norič sa 4:1 u gostima.

Arsen Venger nije potcenio četvrtoligaša, poslao je skoro najjači sastav (Arteta na kupi, Žiru nije bio u protokolu), ali njegovi igrači očigledno jesu.

Bredford je bio na korak od senzacije u regularnom delu meča, poveo je u 16. minutu preko Gerija Tompsona, sjajno se branio u nastavku, ali je poklekao dva minuta pre karaja. Santi Kasorla pronašao je štopera Tomasa Vermalena koji je doneo "tobdžijama" produžetke.

U dodatnih 30 minuta nije bilo promene rezultata, pa su odlučivali penali. Sve je krenuo savršeno za domaćina, Nejtan Dojl je pogodio, a onda sjajni golman Met Djuk odbranio udarac Kasorle.

Geri Džons je doneo 2:0, da bi Maruan Šamak pogodio prečku i najavio senzaciju. Međutim, Vojček Šćešni je zaustavio udarac Stivena Darbija, a Džek Vilšir smanjio na 2:1. Alan Konel je izvukao Bredfod iz krize, ali je Aleks Okselejd-Čemberlen održao Arsenal u igri.

A onda su se odsekle noge Ričiju Džonsu, koji je jedva dobacio loptu do Šćešnog, pa je Arsenal imao šansu da izjednači. Odgovornost je preuzeo Vermalen, ali Belgijanac ovaj put nije uspeo da spasi Arsenal, pogodio je okvir gola i poslao Bredford Siti u polufinale.

Vila je do polufinala stigla preokretom u Noriču. Domaći tim poveo je u 19. minutu preko Stiva Morisona, da bi samo dva minuta kasnije Brent Holman izjednačio.

Narednih sat vremena nije bilo golova, da bi usledila paklena završnica Vile. Rezervista Vajman je sa dva gola u osam minuta doneo dva gola prednosti gostima, da bi pobedu potvrdio Kristijan Benteke u 91. minutu.

Preostala dva četvrtfinalna para LK su Svonsi - Midlsbro i Lids Junajted - Čelsi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: